En dags stängt ledde till felaktigt rykte

På måndagen surrade rykten om nedläggning och konkurs på Facebook. Men Hotell Dacke i Virserum hade bara bestämt sig för att stänga under en enda dag.

Virserum 22 februari 2021 15:26

Under måndagen höll Hotell Dacke i Virserum stängt.

– Det gällde den här måndagen. Annars har vi öppet. I vanliga fall handlar jag hos grossister på söndagar, nu blev det en måndag, en veckodag då vi brukar ha lite mindre beläggning.

Det säger Jormas Isomettä, ägare till Jormas Hotell i Virserum AB, som driver anläggningen med lunchrestaurang och hotellrum. 

– Vi har höga energikostnader också och det var lämpligt med en vilodag, tillägger han. 

Ingen större dramatik alltså, men måndagstängningen ledde till inlägg på Facebook-gruppen "Virserum". En tråd inleddes med ett inlägg där någon hört ett rykte om att Dacke skulle "stängt/gått i konkurs" och ställde frågan "stämmer det?". Det följdes både av ett "Nej!"och av ett "Det stämmer".

Men någon stängning, eller konkurs, handlar det inte om. Tingsrätten i Kalmar uppger att det fanns en konkursansökan från Skatteverket – men det var för två år sedan och den avskrevs den 25 september 2019.

– Visst har vi det nu under pandemin kämpigt med ekonomin, som många andra. Det har varit ett minimum när det gäller hotellrummen. Vi har heller inte kunnat haft fester, säger Jorma Isomettä.

– Men vi kämpar på.  Vi har haft öppet hela året, också under vintern. Från maj till augusti höll vi öppet från sju på morgon till elva på kvällen, fortsätter han.

Hotell Dackes luncher drar gäster också i coronatider:

– Den senaste veckan hade vi 180 matgäster, avslutar Jorma Isomeetä.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lasse Linusson

Ämnen du kan följa