Revanschsuget Huddinge: "Det kan uppfattas som tråkigt"

En snöplig förlust på straffar mot Mörrum senast. Det var inte riktigt den Allettan-starten Huddinge IK hade hoppats på. Nu är man ute efter revansch mot Vimmerby Hockey, i dubbel bemärkelse. "Vi vill göra en bra match på hemmaplan och se till att ta tre poäng", säger Huddinges tränare Peter Nylander.

Huddinges tränare Peter Nylander är ute efter revansch mot Vimmerby.

Huddinges tränare Peter Nylander är ute efter revansch mot Vimmerby.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-01-13 08:00

Förlusten i Allettan-premiären mot Mörrum (4–3 efter straffar) svider nog för Huddinge. Laget hade ledningen, först med 2–0 och sedan med 3–2, men tappade och fick bara med sig en poäng efter att Mörrum kommit tillbaka och avgjort på straffar. 

När Huddinge ställs mot Vimmerby Hockey på onsdag kväll är man revanschsugna. Dels efter förlusten i söndags, dels med tanke på att man mötte VH i Play Off 2 förra säsongen och åkte ur. Vimmerby gjorde två starka insatser och tog hem matchserien med 2–0, där den sista segern kom i Björkängshallen i Huddinge. 

Huvudtränaren Peter Nylander (bror till Michael Nylander och farbror till William Nylander) ger sin syn på VH på Huddinges hemsida. 

– Ett skridskostarkt lag med bra struktur, skickliga och disciplinerade spelare. Vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset, säger Peter Nylander och tillägger:

– Vi är revanschsugna efter förlusten mot Mörrum så vi vill göra en bra match på hemmaplan och se till att ta tre poäng.

Huddinge är seriens vassaste lag i powerplay. Vimmerby är samtidigt seriens "snällaste" lag och toppade fair play-ligan i grundserien.

– Det gäller att vara så felfri som möjligt även om det kan uppfattas som tråkigt i vissa lägen, säger Nylander.

Vi direktrapporterar kvällens match på www.vimmerbytidning.se, med start 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!