Vinna eller försvinna – då är stjärnan tillbaka i laget

Snacka om välkommet tillskott. Efter att ha rehabtränat sitt skadade under lång tid, så är Rimforsaprofilen Hanna Hellström tillbaka till den avgörande matchen mot Fredriksdal. "Betyder massor för oss", säger tränaren Mats Andersson.

Hanna Hellström (till höger) gör efterlängtad comeback precis i rätt läge för Rimforsa.

Hanna Hellström (till höger) gör efterlängtad comeback precis i rätt läge för Rimforsa.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-25 14:15

Fredriksdal/Äng har 1 poäng. Rimforsa 0. 

Ett av lagen åker ur serien. För RIF är det troligen bara seger som gäller. 

– Ja, så kan det vara. Det är lite av vinna eller försvinna. Men visst, skulle vi kryssa så finns ändå hoppet om vi vinner mot Tranås i vår sista match och om Fredriksdal förlorar sina resterande matcher, säger Mats Andersson. 

Glädjande nog är rutinerade och skickliga Hanna Hellström tillbaka när det som bäst behövs. 

– Hon har rehabat sitt skadade knä under lång tid. Nu har hon fått klartecken att spela, men hon kommer nog få ont efteråt. Däremot ska inte skadan förvärras bara för att hon spelar. 

Hur har Hanna sett ut på träningarna?

– Jättebra. Hon dominerar stort och kommer vara den injektion som vi behöver. Hon är duktig på att peppa och pusha alla i laget och ger övriga laget självförtroende. Vi går såklart stenhårt för seger. 

Även duktiga ytterbacken Sofia Lindell är tillbaka i laget. Däremot får Rimforsa klara sig utan speedige Ida Engberg. 

I en annan division två-serie spelar Vimmerby hemma mot Team Södermöre. Förmodligen jagar VIF som bäst andraplatsen i serien. Mycket tyder på att serieledande Tjust tar hem serien. Vimmerby är sex poäng bakom Tjust med två matcher kvar att spela. Eksjö är också sex pinnar bakom och har dessutom en match mindre spelad än VIF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!