Rimforsa vann med stora siffror: "Blytung seger"

"Halvderby" mot Boxholm, som låg före i tabellen. En svår uppgift för Rimforsa? Icke. RIF var klasser bättre och vann med 5–1. "Vi är tunga framåt", säger Erik Svensson.

Rimforsa fick segerjubla efter en klar seger mot Boxholm.

Rimforsa fick segerjubla efter en klar seger mot Boxholm.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-06 20:25

Rimforsatränaren var med rätta nöjd och belåten med sitt lag. RIF visade redan från start att de skulle bli tuffa att ha att göra med på Åsundavallen denna eftermiddag. Nisse Lindsten pangade dit 1–0 direkt. 

– Vi valde att satsa på Nisse och Daniel Borgny på topp och ja...de var riktigt bra. Båda är starka i boxen.

För förarbetet till det tidiga målet stod nämnde Borgny för. Nisse Lindsten satte också tvåan för hemmalaget, på straff. När sedan både 3–0 (Borgny) och 4–0 (Adam Strangnefelt) trillade in innan pausvilan, då var matchen avgjord.

I den andra halvleken gjorde Lindsten hattrick med sitt tredje mål. I slutet reducerade sedan Boxholm på straff. 

– Vi gör en väl genomförd match och kunde ha vunnit med ännu större marginal, men såklart är jag väldigt nöjd, säger Svensson. 

Han hyllar hela laget och plussar framför allt anfallsparet tillsammans med Tobias Malmberg, Tobias Lund och Isak Arvidsson. 

– Det är blytunga poäng som vi tar idag. Vi gör det riktigt bra och det känns skönt att vi får andrum till bottenlagen, säger Erik Svensson. 

Till jumbolagen skiljer nu åtta poäng. I nästa omgång väntar seriens bottenlag Skeninge och då kan det avståndet bli i princip ointagligt. 

– Det är nästan så att vi får blicka uppåt. Vi har inte så långt upp till Sturefors på kvalplats och det är fyra matcher kvar att spela. Mycket kan hända. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!