Rinaldo fick inspiration hos allsvenska laget: "Roligt"

Höstpremiär. Då spelar Vimmerby borta på den udda tiden 19:00, en söndag. "Det har jag aldrig varit med om tidigare", säger en förhoppningsfull Mikael Rinaldo inför matchen mot Borens IK.

Ett tight schema väntar Vimmerbys A-lag. Tre matcher på sex dagar ska spelas, med början borta mot Borens IK söndag kväll.

Ett tight schema väntar Vimmerbys A-lag. Tre matcher på sex dagar ska spelas, med början borta mot Borens IK söndag kväll.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-07 19:25

Ni vet hur det var. Vimmerby fick en pinne i seriepremiären mot BK Tinnis – och föll i hemmapremiären mot Eneby med 0– 1. Det var då det. Sedan dess har topptippade VIF fått fina kvitton, med storsegrar i cupen mot Växjö (8–0) och träningsmatchen mot Egnahem (6–0). 

Dessutom: Det har varit full fart på träningarna med bra uppslutning – och så har de fått hem rutinerade klasspelaren Elin Börjesson. 

– Det har sett jättebra ut på träningarna. Tjejerna är taggade och fokuserade. De vill det här. 

Och Elin Börjesson...

– En mycket bra spelare. Hon var duktig mot Egnahem, med bland annat två mål och har ett bra driv och ett härligt go. 

Det blir första seriematchen på länge för backen/mittfältaren, då hon har hållit uppe med fotbollen i ett par år. 

Matchen spelas i Motala, där hemmalaget Boren fick med sig en skön och viktig derbyseger mot Motala AIF i förra omgången. Då var det framför allt en spelare som klev fram ordentligt, tremålskytten Emelie Franzén, med ett förflutet i Allsvenskan. 

Mikael Rinaldo har hyfsat bra koll på både henne och Borens IK:

– Jag har sett dem på video ett par gånger och ja, vi får ha koll på deras anfallare (Franzén). I övrigt var det inte så mycket som skrämde mig. Det känns som att vi har nycklar för att kunna lösa det här bra. 

Frågan är däremot hur Vimmerby löser ekvationen med att spela tre matcher på väldigt kort tid: sent söndag borta mot Boren, onsdag borta mot division ett-laget Mariebo i Jönköping och lördag hemma mot Svärtinge i serien. 

– Det kan bli tufft, men vi har en plan för hur vi ska göra. Prioritet ett är ändå seriespelet.

VIF-tränaren säger att det finns ett starkt sug att komma igång med matcherna igen. Och själv blev han extra inspirerad då han nyligen var med på en träning och matchgenomgång med allsvenska Växjö DFF.

– Det var otroligt roligt och lärorikt. De har helt andra förutsättningar och lägger också ner en enorm tid, inte bara på träningar och matcher, utan även på allt runt omkring. Det var imponerande.  

Rinaldo ger följande trupp: Elin Rydh, Malin Blidfors, Malin Söderlund, Greta Koponen, Julia Rosin, Mia Anspach, Andrea Lundgren, Malin Engström, Elin Börjesson, Julia Wirsén, Natahalie Johansson, Kujtese Rexha, Stina Kägo Bragsjö, Svea Backstad, Moa Nyström, Emma Wessman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!