Rocky räddad efter flera timmars kamp

Räddningstjänsten har tillbringat timmar under tisdagen med att försöka hjälpa jakthunden som ramlade ner i ett stengryt i Tyresbo, utanför Rumskulla.

En lycklig hund och husse samt personal från räddningstjänsten som kämpade i timmar.

En lycklig hund och husse samt personal från räddningstjänsten som kämpade i timmar.

Foto: Räddningstjänsten

Vimmerby2021-01-26 14:23

Larmet kom 14:15 på tisdagseftermiddagen. 

– Hunden ska ha ramlat ner i stengrytet under jakt och sitter en bit ner. Det är stora stenblock, så de törs inte gräva själva utan har ringt efter räddningstjänsten, säger Magnus Svahn, jourhavande räddningschef i beredskap.

Vid 15:30-tiden inleddes arbetet med att få loss hunden.

Uppdatering 16:00: Räddningsarbetet pågår för fullt. Magnus Svahn berättar att räddningstjänsten nästan når hunden, men hålet i stengrytet är för litet.

– Personalen på plats har fått säkra upp stenblocken, så att det inte ska rasa. Nu plockar de bort stenar undan för undan för att göra hålet större – och på så sätt komma åt hunden. Uppskattningsvis kommer det dröja någon timme till innan det är klart.

Uppdatering 17.30: Hunden, en Smålandsstövare, är fortfarande fast nere i grytet.

– Vi kan se honom, berättar Magnus Svahn, men han kan varken vända eller backa. Det är riktigt besvärligt för det är stora stenblock på femhundra, sexhundra kilo som vi måste lyfta bort. Vi gör det vi kan så får vi se om vi lyckas.

Uppdatering 20.30: Rocky är uppe! Och helskinnad dessutom.

Åtta man från räddningstjänsten har varit på plats. 

– De har gjort ett fantastiskt jobb, säger Magnus Svahn. En bra bit från farbar väg var det också, de fick pulsa i snön med utrustningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!