Rydén tillbaka i kassen – räddade VH: "Kan inte klaga"

Han fick släppa ett mål förbi sig. Men efter det var kiosken stängd – helt och hållet. Tomas Rydén var kanske den enskilt största faktorn till att Vimmerby Hockey bröt sin förlustsvit på tre matcher. "Det var en del att göra", skrattar han efter 2–1-segern hemma mot Visby/Roma.

Tomas Rydén var säkerheten själv när VH tog en skön "trea" mot Visby.

Tomas Rydén var säkerheten själv när VH tog en skön "trea" mot Visby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-01-27 22:45

Som vanligt fick vi se ett laddat VH-lag i den första perioden. Hemma mot Visby tog det bara drygt tre minuter, sen hade laget ledningen med 1–0 (Mathias Wigley). 

Visby bjöd på en frejdig offensiv och skapade sina lägen – men fick slita för att få hål på Tomas Rydén i VH-målet. Benparader, snabba reflexräddningar och säkra ingripanden överlag. Så kan man sammanfatta Rydéns match. Han fick för övrigt stå åt sidan i den senaste matchen, då VH föll mot Nybro.

– Jag har jobbat hårt för att kunna läsa spelet och stå rätt i positionsspelet. Det är kul att den träningen man lagt ned lönar sig, säger han till Sporten kort efter att matchen mot Visby tagit slut. 

Hur slutade den då? Jo, VH hade ledningen fram till i början på den tredje perioden, när gotlänningarnas Sami Tamminen nätade. Sen blev Pelle Ström matchvinnare med sitt 2–1-mål i den 49:e minuten – men frågan är om han inte delar den titeln med sin målvakt. 

Rydén fortsatte att storspela och bjöd bland annat på en mycket fin räddning med benskyddet när han dessutom saknade klubban (som låg bakom mål). Med bara några sekunder kvar att spela kom sedan ett hårt backskott från en Visby-back i spel 6-mot-5...

– Jag såg den i sista sekunden. Den tog på axeln och ut, konstaterar en lättad Rydén, som var lika lättad över VH:s första seger på tre matcher:

– Väldigt, väldigt skönt att vinna. Speciellt för att få den där harmonin och känslan att vi kan vinna tajta matcher. 

Vad tyckte du annars om matchen?

– Jag tyckte att vi hade det under kontroll. Visst, de trycker på men vi hade också lägen. Vi hade givetvis önskat att vi hade gjort fler mål, men det är tajta matcher här. Idag (läs onsdag) är det ju en typisk "2–1-match". 

...och din egna insats?

– Det är klart jag är nöjd, jag kan inte klaga. Det gäller bara att fortsätta bygga på det här.

Mer läsning: 

Poängkungen Pelle prickade pucken perfekt: "Skön seger"

BETYGEN: De spelarna var bäst i VH

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!