Förskolorna mest drabbade – värst på Lilla Lunden

Frånvaron fortsätter att göra läget ansträngt på förskolor och skolor i Vimmerby kommun. "Lilla Lunden är en av de enheter där det är mest ansträngt just nu", säger skolchef Ola Karlsson.

Under torsdagen var det förskolan Lilla Lunden som hade det mest ansträngda läget bland förskolorna i Vimmerby kommun.

Under torsdagen var det förskolan Lilla Lunden som hade det mest ansträngda läget bland förskolorna i Vimmerby kommun.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-01-27 10:45

Läget har under en tid varit ansträngd på många skolor och förskolor.

– Vi har några enheter där det är ganska ansträngt läge, sedan pendlar det från dag till dag. Nu när karantänsregeln har förändrats så har det underlättat en hel del, genom att personal behöver vara hemma kortare tid eller ibland inte alls. Vi har i dagsläget ingen enhet där det är så ansträngt att vi överväger stängning eller att gå över på distans, säger Ola Karlsson.

Frånvaron på de mest drabbade enheterna ligger fortsatt kring 60 procent. 

– Då menar jag den ordinarie bemanningen, men det innebär inte att det endast är 40 procent av personalen på plats, poängterar Ola Karlsson och tillägger:

– Det sammanfaller också ganska väl att där det är en hög andel sjukanmäld personal så är det också en hög andel sjukanmälda barn och elever.

På många förskolor beskrivs läget som fortsatt ansträngt, men på vissa håll har situationen lättat något.

– Tidigt i veckan var det som mest ansträngt i Rumskulla men där har nu en del personal kommit tillbaka till arbetet. Även i Frödinge har det blivit bättre. Just nu är det som mest ansträngt på Lilla Lunden i Vimmerby.

På gymnasiet ska situationen ha förbättrats något. Bland grundskolorna är det i dagsläget Astrid Lindgrens skola som har mest frånvaro. 

– Frånvaron bland personalen ligger på runt 30 procent men där är också många elever sjukanmälda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!