Så blev domen efter BOIF:s anmälan mot Krokstorp

För en och en halv vecka sen tog BOIF emot Krokstorp i division 6. Matchen slutade oavgjord (1–1), men det var inte resultatet som hamnade i fokus.

Den oavgjorda matchen mellan BOIF och Krokstorp slutar nu med en 3-0-seger för BOIF istället.

Den oavgjorda matchen mellan BOIF och Krokstorp slutar nu med en 3-0-seger för BOIF istället.

Foto: Jens Alvin

Fotboll2020-09-24 12:15

BOIF menade att Krokstorp använt sig av en division 1-spelare och lämnade in en anmälan till Smålands Fotbollsförbunds disciplinnämnd.

– Vi kände igen den här spelaren direkt. Han spelar i ett division 1-lag och inte med Krokstorp, sa BOIF då.

Krokstorps IF förnekade detta kraftigt och förklarade att det var den spelande tränaren som misstagits för att vara hans duktiga lillebror.

– Det är inte första gången folk blandar ihop mig och min bror, vi är ganska lika, sa Yones Askar då.

Efter att båda parter fått yttra sig till Smålands FF meddelades domen till samtliga berörda på torsdagsförmiddagen.

– Utifrån det underlag vi fått in bedömer vi att det finns så pass mycket som visar att Krokstorp har spelat med en obehörig spelare. Enligt tävlingsbestämmelserna vinner därmed BOIF matchen med 3–0, förklarar Magnus Appelberg på Smålands FF och fortsätter:

– Detta innebär att det uppstår två delar till i den här situationen, där vi tittar på spelaren och ansvariga ledare. Nu får de chansen att yttra sig sen väntar två nya utredningar som vi lägger till på nästa veckas disciplinmöte.

Spelaren i fråga kan bli avstängd och föreningen bötfälld om de också skulle dömas.

– Krokstorp har även chansen att överklaga detta beslut inom två veckor och då skulle vi få gå igenom ärendet igen. Men som det ser ut nu anser vi att det finns så pass mycket underlag som visar på att Krokstorp har använt sig av en obehörig spelare. Den bilden blev ganska tydlig och klar efter att ha tittat på både BOIF:s och Krokstorps yttranden, menar Appelberg.

För BOIF:s tränare Viktor Fransson var det ett väntat besked.

– Ja, annars hade vi ju inte anmält från början. Vi bryr oss egentligen inte så mycket om själva matchresultatet, utan rätt ska vara rätt. Samma regler ska gälla för alla. Det hade inte varit roligt att träffa på spelare från Överum, Hjorted/Totebo och Gunnebo om Krokstorp hade tagit deras kvalplats och vi bara hade blundat. Nu lägger vi det här bakom oss.

Krokstorps tränare Yones Askar var fåordig när Sporten nådde honom.

– Jag vill egentligen inte kommentera det här så att det blir ännu större än vad det redan har blivit. Vi spelar i division 6 för att ha roligt, inte för att vinna Champions League. Det är trist att BOIF och media har gjort det till en så pass stor grej. Jag tycker väldigt synd om min lillebror. Mer än så vill jag inte säga.

Karta: Blackstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!