Så blir årets bal på slottet för studenterna

Årets balkommitté har en svår uppgift – att planera för en bal som kanske inte blir av alls.

Stina Henriksson, Klara Palovaara och Josefina Karlsson gör vad de kan för att årets studenter ska kunna få ett fint sista minne från en gymnasietid som till hälften präglats av pandemin.

Stina Henriksson, Klara Palovaara och Josefina Karlsson gör vad de kan för att årets studenter ska kunna få ett fint sista minne från en gymnasietid som till hälften präglats av pandemin.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2021-04-02 21:00

Vi har träffat tre av medlemmarna i kommittén för att ta reda på mer om årets annorlunda förberedelser.

– Vi har planerat för bal – men vi är förberedda på att det kan ställas in, säger Klara Palovaara och årets balkommitté.

Hon berättar att träningen inför årets bal, är igång.

– Just nu tränar vi utomhus en gång i veckan på dansbanan vid Folkets park. Vi har också sökt och fått tillstånd för att vara det antalet balpar vi är just nu, vilket är 45 stycken, säger Klara Palovaara.

– Sen har vi ändå valt att dela upp oss i två grupper för att säkra upp ytterligare, säger Stina Henriksson. 

Dansuppvisningen har blivit en viktig del av balen men även middagen på Stadshotellet efteråt brukar vara en lika uppskattad del.

– Vi ska sända dansen digitalt i och med att vi inte får ha några åskådare, berättar Josefina Karlsson.

– Middag håller på att diskuteras just nu, så länge folk får gå på restaurang kan vi också sprida ut oss vid olika bord. Det hoppas vi på, säger Palovaara.

Det blir tydligt i vårt samtal hur mycket eleverna på gymnasiet har påverkats och hur mycket de faktiskt har fått offra.

– Det är klart vi vill ha en bal som vanlig, vi har väntat och drömt i 12 år, men vi vet ju hur osäkert det är, säger Josefina Karlsson.

– Vi blir glada för vad vi än får. Glada för det lilla, säger Henriksson instämmande. 

– Vi har planerat för bal den 22 maj, men vi är förberedda på att det kan ställas in, avslutar Palovaara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!