Det blir ingen match mot serieledande Nybro

Som väntat blir det ingen match för Vimmerby mot serieledarna på onsdag. "Vi har bestämt att skjuta Nybromatchen på framtiden", säger klubbchefen Morgan Persson.

Vimmerbys match mot Nybro skjuts på framtiden.

Vimmerbys match mot Nybro skjuts på framtiden.

Foto: Albin Karlsson

Ishockey2022-01-17 12:44

Läget var högst osäkert förra veckan. Det planerade mötet borta mot Nybro hängde på en skör tråd med tanke på att båda lagen drabbats av covid i truppen. Och nu är det alltså klart. Det blir ingen länsmatch på onsdag. 

– Vi har haft en dialog med Mikael Tisell (tränare i Nybro) och vi bestämde att vi får spela vid ett senare tillfälle. Vi ska snart ha ett nytt snack och bestämma datum, säger Morgan Persson. 

Drygt halva VH-truppen har drabbats av covid. Senaste fallet kom i fredags. Innan träningen idag (måndag) är det dags för ny snabbtestning av spelarna. 

– Vi haft en pausad verksamhet i en vecka nu. Tanken är att de som är friska ska gå på is idag och känna på det så smått igen. Glädjande nog är Staffan (Lundh, tränare) en av dem som är tillbaka. 

Eventuellt kommer Vimmerby spela i helgen (lördag), borta mot Mariestad. 

– Det beror naturligtvis på vart det här tar vägen. Jag har inte hört något från Mariestad än och vet inte status i deras trupp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!