Så gick det för DSK i kvalet: "Vi står upp bra"

Seger mot Gunnebo i första kvalmatchen. Men BB 2001 på bortaplan blev en för svår nöt att knäcka för Djursdala SK. Hemmalaget vann med 2–1. "Vi står upp bra, men tyvärr gör vi inte vad vi ska på deras fasta situationer", säger DSK-tränaren Emil Eklund.

Mats Karlsson, till höger, släckte Djursdalas hopp om seger. Det var just Karlsson som satte BB 2001 båda mål i 2-1-vinsten.

Fotboll2020-10-17 13:50

På ett soldränkt Bockara IP fick vi se en jämn och tät match. DSK kom som sagt med en seger i ryggen, medan BB 2001 förlorade sin kvalpremiär med 0–1 mot VSGF/JAIK. Nu står båda lagen på tre poäng efter lördagens resultat.

– Tråkigt att vi förlorar. Det här kunde ha slutat hur som helst, men vi måste vara lite mer noggranna och spela enklare, säger Emil Eklund.

BB tog ledningen efter en dryg kvart, där en högerhörna snyggt nickades in av backen Mats Karlsson. Kort efteråt kom repliken – och det var ingen replik som helst, utan ett klassmål. Ett mål signerat DSK-ikonen och kaptenen Patrik Larsson. Med högerfoten fick han drömträff ett par meter utanför straffområdet. Bollen gick spikrakt mot ena krysset och borrade sig in i nätet. 1–1. I slutet av halvleken nickade återigen Mats Karlsson in en högerhörna. 2–1.

– Vi är lite för snälla i vissa situationer, menar Eklund.

Ett fysiskt starkt BB 2001 kopplade ett visst grepp efter paus. Joakim Berggren var mycket nära att utöka till 3–1, då gjorde DSK-målvakten Andreas Brodin en fin räddning. Kort efteråt blev nämnde Brodin frilägesutvisad med knappt 20 minuter kvar att spela. Trots en man mindre på planen höll DSK hemmalaget stången. Men...BB 2001 vann med 2–1.

I DSK var Albin Isaksson, Patrik Larsson och Jihad Assaf framträdande.

I sista kvalmatchen tar Djursdala emot VSGF/JAIK.

Patrik Larsson gjorde ett drömmål när han stänkte in kvitteringen till 1-1 i krysset för Djursdala.