Både Hägerstads IF och Slätmons BK hade premiär i sin division 6-serie under fredagen. Hägerstad fick en betydligt trevligare inledning på säsongen än rivalen Slätmon.

Hägerstad och Slätmon premiärspelade i division 6.

Fotboll2021-06-18 21:09

Ekängens IF–Hägerstads IF 3–6

Hägerstad hamnade i ett tidigt underläge. Men med en kvart kvar av den första halvleken hittade Anton Söderback en viktig kvittering. Det dröjde dock bara fem minuter, sedan var Ekängen tillbaka i ledning.

Andra halvlek skulle bli annorlunda. Volodymyr Tsalkos 2–2-mål kom i den 67:e minuten – och ledningsmålet för Hägerstad bara knappt tio minuter efter det. Mot slutet verkade HIF punktera matchen med sitt 2–4, men hemmalaget skapade nerv genom en reducering på straff. Hägerstad kunde dock pusta ut efter ytterligare två mål framåt och slutresultatet 3–6.

– Det var tufft och varmt. Vi kom inte igång förrän efter en timme. Men sen fick vi grepp på dem samtidigt som de tröttnade, säger Hägerstads Jesper Wahlström.

Jonas Karlsson fick beröm i ett överlag bra bortalag. Övriga mål gjordes av Arvid Borell, Simon Sverre, Mattias Carlsson och ett självmål.

Slätmons BK–Stjärnorps SK 0–8

Nej, det blev ingen rolig premiär för Slätmon hemma på Bergavallen. Bortalaget Stjärnorp gjorde processen kort och tog en storseger. SBK får därmed vänta på sin första seger sedan den 10 augusti 2018, då man vann mot Dulqad med 3–0.

Anmärkningsvärt är att det blir ännu färre matcher i år för de lokala division 6-lagen, då serien bara fått ihop nio lag som ska mötas en gång. Fjolårets säsong blev bara 12 matcher lång i en enkelserie.