Så gick det för Jesper i jakten på en ny Majortitel

Jesper Svensson fortsätter att skörda framgångar. I söndags kväll var han på jakt efter en ny Majortitel på PBA-touren, i Reno USA. I en helnordisk final blev dock dansken Thomas Larsen för svår.

Jesper Svensson nådde en ny stor framgång i PBA-majorn i Reno.

Jesper Svensson nådde en ny stor framgång i PBA-majorn i Reno.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-04-04 22:21

Efter en något svajig väg fram till matchspelet – och en plats bland de 64 bästa som fick chansen att fightas om titeln i USBC Masters, imponerade Jesper Svensson desto mer när tävlingen fortsatte om topplaceringarna. 

Ingen kunde rå på svensken i mötena man mot man. 

Efter flera tunga segrar mot andra världsbowlare, stod det klart att Jesper Svensson var bäst av alla och nådde högst i stegfinalen. I söndags kväll stod det mellan de fem bästa spelarna.

"Det är såklart skönt att få sista matchen avklarad också. Det känns som att det är dags att vinna en ny major," sa Jesper Svensson på swebowls hemsida inför finalspelet. 

Så här gick det där...

Femterankade Spencer Robarge lyckades besegra Chris Via i den första matchen i stegfinalen. 18-åringen betvingade även Jason Sterner innan han mötte dansken Thomas Larsen, tvåa i matchspelet. Det blev Larsen som segrade med 213-200. Det blev alltså en helnordisk uppgörelse om Majortiteln i den Tv-sända finalen. Jesper Svensson mot Thomas Larsen. Svensson inledde bäst, men fick ge sig till slut mot dansken som tog sin första Majortitel. 

Finalen avgjordes precis i slutet och tre strike för Vimmerbysonen hade inneburit seger. Han satte två, men bommade den sista.

Men Svensson kan ändå glädjas åt att han tog hem 25 000 dollar i prispengar för sin andraplats. Segraren fick 30 000 dollar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!