Så gick det för Svensson i jakten på Majortiteln

Efter en stark slutspurt lyckades Jesper Svensson ta sig till den Tv-sända finalen i Majortävlingen Tournament of Champions. Någon ny titel blev det däremot inte. Vimmerbysonen föll mot den slutlige vinnaren.

Jesser Svensson kom fyra i Majortävlingen Tournament of Champions.

Jesser Svensson kom fyra i Majortävlingen Tournament of Champions.

Foto: PBA

Bowling2021-03-01 10:40

De fem bästa spelarna tog sig vidare till stegfinalen. För Jesper Svenssons del tog det slut direkt, då kanadensaren Francois Lavoie väntade. 

– Såklart surt att inte Tv-finalen gick längre för min del, säger Jesper Svensson till swebowl.se. 

Svensson tog ledningen direkt, men Lavoie hittade efter ett tag rätt med strajkarna. Den slutlige vinnaren Lavoie vann serien med 236 mot Jesper Svenssons 201.

– Jag antar att jag slog något mer dåligt slag än vad han gjorde. Det är små marginaler och det är därför dessa tävlingar är så svåra att vinna. Fjärde plats i en major är bra, men såklart surt att inte Tv-finalen gick längre för min del, säger Jesper Svensson vidare till swebowl.se. 

För fjärdeplatsen fick han 40 000 dollar. 

Inom kort är det dags för ytterligare stortävlingar för Svensson och resten av världseliten. På programmet står World Series of Bowling på PBA-touren. Med tanke på att 26-årige Jesper Svenssons fina form han visade upp nu, så lär han vara en av kandidaterna att blanda sig i kampen om vinsterna i de kommande tävlingarna Cheetah Championships, Chameleon Championships, Scorpion Championships, Roth/Holman Doubles och majorn PBA World Championships. 

Jesper Svensson har tidigare vunnit flera gånger på PBA-touren. 

– Några dagar ledigt på mig att ladda om och göra mig redo att koppla på igen, säger Jesper Svensson till swebowl.se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!