Så gick det för VH mot Nyköping

Andra träningsmatchen är avklarad. Vimmerby mötte Nyköping på bortais och det blev en ny triumf. Seger med 5–1 efter hela 4–0 första 20 minuterna.

Pierre Gustavsson inledde målskyttet för VH mot Nyköping.

Ishockey2020-08-26 21:19

Matchen mot ett oprövat Nyköping kändes i princip avgjord redan efter första perioden. Då hade VH gått fram till en klar 4–0-ledning. Pierre Gustavsson inledde målskyttet tidigt i matchen, då han "bjöds" på ett friläge. I helt öppen kasse kunde han enkelt förpassa pucken i nät. Tvåan kom inte långt efteråt. Pelle Ström fick se sitt skott toucha en Nyköpingsspelare och in i mål. Mathias Wigley fixade trean och Oskar Carlsson fyran.

Nyköping, som tränas av förre Kalmartränaren Lenny Eriksson, bjöd på lamt motstånd och var ytterst naiva i sitt spel. Något som Vimmerby utnyttjade perfekt. Det var kort och gott klasskillnad mellan lagen.

Mittperioden blev betydligt jämnare. Nyköping fick ordning på grejerna, men ändå kom 0–5 nästan direkt. Jonas Nyman förvaltade Jakob Karlsson fina passning på bästa sätt. Vimmerbys debuterande målvakt Gustav Bågenvik hade mycket mer att göra i andra akten. Reduceringen kom också, via David Ojamäe.

I den sista perioden höjde sig NSK ytterligare och hade mycket puckinnehav. Perioden slutade dock mållös.

Redan på fredag är det match för Vimmerby igen, då Tranås kommer på besök. Ni följer den på vår sajt: www.vimmerbytidning.se