Så gick det för Vimmerby i viktiga länsderbyt

Vimmerby Hockey var klar favorit mot ett Kalmar, som inte spelat match på två veckor efter coronafall. Hur det gick? Kalmar vann med 2–1.

Kalmar vann med 2-1 hemma mot Vimmerby, som gjorde en slätstruken insats.

Ishockey2020-12-30 21:19

Ett VH i matchtempo kom med en seger mot Hanhals (5-2) i ryggen och hade också vunnit fyra raka matcher mot Kalmar. Många hade säkert förväntat sig att Vimmerby skulle sätta full fart från start och dra upp tempot. Så blev det inte. Ett avvaktande och blekt VH fick inte ordning på spelet i den första perioden. Kalmar å sin sida gjorde det bra och tog också ledningen med 1–0 genom Linus Dahlstedt i powerplay.

I mittperioden jagade VH kvittering och fick bättre fart i spelet sista halvan av perioden. I numerärt överläge kvitterade Johan Schreiber i den 39:e spelminuten.

De flesta väntade sig säkert ett Vimmerby som stenhårt skulle jaga segern och driva tempo. Men, nä. Kalmar stod upp mycket bra och inte bara det. Fem minuter före slutet satte backen Albin Storm segermålet 2–1. En chans som egentligen dök upp från ingenstans.

VH skapade ett par bra kvitteringslägen, men skärpan i avslutningarna var inte lagets bästa märke den här aftonen. Samtidigt imponerade Alexander Nilsson med ett tryggt och säkert målvaktsspel.

För Vimmerby gick dock övriga resultaten med dem. Både Nybro och Halmstad förlorade sina matcher.

VH har en match kvar att spela, borta mot Halmstad, som är fyra poäng bakom Vimmerby. Halmstad har två matcher kvar att spela.

Första perioden: 1–0 (13:03) Linus Dahlstedt (Kim Runermark, Johan Järlefelt), spel 5/4.
Andra perioden: 1–1 (39:09) Johan Schreiber (Sebastian Vidmar), soel 5/4.
Tredje perioden: 2–1 (54:43) Albin Storm (Zachary Remers).