Så gick det i fredagens heta kommunderby

Gullringen fick en drömstart på derbyt. I den andra halvleken kvitterade Vimmerby, vilket gav slutresultatet 1–1.

Stundtals var det tufft spel i det första derbyt mellan VIF och Gullringen på elva år.

Fotboll2020-09-25 20:44

Det var första gången sedan 2009 som Vimmerby och Gullringen möttes i seriesammanhang. Med andra ord var det upplagt för ett mycket intressant prestigemöte på Ceosvallen, där båda lagen mönstrade varsin stark startelva. På förhand var det VIF som hade pressen på sig. De behövde tre poäng för att hålla division 3-drömmen vid liv.

Men hemmalaget fick en mardrömsstart på matchen. Efter knappt två minuters spel gjorde Gullringen 1–0 genom Haris Dreco. VIF uppträdde virrigt i eget straffområde – och tillät gästerna ta ledningen relativt enkelt.

Överlag gav Vimmerby ett svagt intryck de första 15-20 minuterna. Gullringen såg betydlig hetare ut och vann nästan alla närkamper. Framför allt hade bortalaget ett kraftigt övertag på mittfältet.

Så småningom växte VIF in i matchen. Då höjdes också derbytemperaturen. Vi fick se många tuffa dueller, och vid sidan av planen visade båda tränarna mycket känslor. Vimmerby vaskade fram ett riktigt bra kvitteringsläge i den första halvleken. Joakim Storm sköt ett rappt skott, som den vikarierande GGoIF-målvakten Tobias Carlsson gjorde en fin benparad på. Efter 45 minuters spel stod det 0–1. Med tanke på Gullringens fina start var det resultatet helt i sin ordning.

Efter pausvilan var det Vimmerby som förde spelet. De gjorde också 1–1 i den 65:e minuten. Målskytt: Rickard Thuresson på straff.

Stundtals öste regnet ner över Ceosområdet, vilket påverkade spelkvalitén. I slutet var det VIF som var närmast ett segermål. I 87:e minuten hade Joakim Storm ett hyfsat läge som Tobias Carlsson styrde ut till hörna. Ett par minuter senare sköt Ludwig Strömbom utanför i ett bra läge.

Derbyt slutade 1–1, vilket får anses vara ett rättvist resultat sett över 90 minuter.