Så gick snacket hos tränarna i lagen efter rysaren

Men inte skulle väl det bli en rysare igen? Självklart blev det så. "2–1 är ett favoritresultat för oss", sa Phil Horsky och skrattade nöjt efteråt. Visbytränaren Hans Särkijärvi var förstås inte lika glad...

Hans Särkijärvi fick lämna Vimmerby utan poäng. I bakgrunden syns hans kollega Phil Horsky, som snodde åt sig alla tre pinnar.

Hans Särkijärvi fick lämna Vimmerby utan poäng. I bakgrunden syns hans kollega Phil Horsky, som snodde åt sig alla tre pinnar.

Foto: Bekväma segrar för HFK och HIF

Ishockey2021-01-27 23:01

Det var en samlad och påtagligt belåten Horsky som tog till orda efter en ny dramatisk afton i Vimmerby ishall. Spelare och ledare börjar bli vana vid det här laget. Och återigen kände vi igen mönstret inledningsvis:

– Ja, vi började väldigt bra och hela den första perioden är stark från vår sida. 

1–0-ledningen var klart i underkant. 

– Vi skapar många chanser och borde fått något mer mål, summerar VH-tränaren perioden. 

Hans tränarkollega i Visby, Hans Särkijärvi, tyckte också att VH var bättre i inledningen. 

– Det var en kampmatch där bägge lagen jobbar hårt. Vimmerby är klart bättre än oss i den första perioden, men sen spelar vi upp oss, säger "Säcken".

De två avslutande perioderna blev inte lika fartfyllda och frejdiga. Visby höjde också sin spelmässiga nivå – och kvitterade. VH skulle gå vinnande ur striden tack vare Pelle Ströms mål när VH spelade i numerärt överläge efter att Visby fått en avvaktande utvisning. Enligt tränaren i Visby missade man att byta in en spelare, vilket gjorde att VH hade två man mer på isen.

– Vi får ett dåligt byte. Vi är bara fyra man på isen när de gör sitt mål. Antagligen är det en kommunikationsmiss. Men det är ingen som gör saker för att jävlas..., säger Visby-tränaren. 

Är det extra surt att falla på ett sådant misstag?

– Ja, det är det. Vimmerby är ju två man mer. Men sån är hockeyn, det kommer nya matcher och nya känslor.

Phil Horsky kunde å sin sida räkna in en efterlängtad trepoängare.

– Det var okej i andra, men vi borde ha spelat lite smartare där. Tredje var bra och vi håller emot på ett bra sätt. Jag tycker om mycket i vårt spel, säger Horsky.

Vad är du mest nöjd med?

– Vi spelar bra som lag. Vi har korta byten, vi följer matchplanen och alla kämpar och är påkopplade. 

Särkijärvi:

– Den offensiva biten har vi en del att jobba på. Defensivt är vi stabila och jag tror inte ens att vi snittar ett insläppt mål i spel fem-mot-fem. Men hellre att vi blottar oss lite mer och gör fler mål framåt, så blir det roligare hockey. 

Vinsten innebär att VH tog sig förbi Visby i tabellen och parkerar just nu på sjätte plats. 

VH-Visby 2–1

Mål: 1–0 (03:44) Mathias Wigley (Anton Carlsson, Pelle Ström), 1–1 (41:08, spel 5 mot 4) Sami Tamminen, 2–1 (48:34) Pelle Ström (Helge Holmstrand, Philip Rondahl).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!