Så gick tränarsnacket efter VH:s derbyseger

Det blev ett dramatiskt derby mellan Vimmerby och Kalmar – som avgjordes på straffar. VH vann med 4–3 och tog därmed två viktiga poäng.

Det var Pierre Gustavsson som kvitterade till 1–1 i den andra perioden.

Det var Pierre Gustavsson som kvitterade till 1–1 i den andra perioden.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-10-28 22:34

Hanhals, Mörrum, Borås – och nu Kalmar. Efter den fjärde raka segern i Hockeyettan slog sig VH-tränaren Phil Horsky ner inne i vaktmästarrummet för att prata med pressen. Överlag var han nöjd och belåten med insatsen i länsderbyt.

– Ja, det känns bra. Framför allt är jag nöjd med den första och andra perioden. Då skapade vi många chanser och spelade med ett stort tålamod. Jag var lite rädd att grabbarna skulle tappa tålamodet efter Kalmars orättvisa ledningsmål i den första perioden, men så blev det inte, säger Horsky. 

Nej. Istället vände VH på matchen, efter mål av Pierre Gustavsson och Jonas Nyman. Därmed stod det 2–1 på resultattavlan efter 40 minuters spel. Så långt såg allt bra ut.

– Vi utnyttjade deras misstag och spelade jättebra. Det var synd att vi inte fick 3–1 också, säger Horsky.

Hur upplevde du den tredje perioden?

– Vi släppte in ett enkelt mål nästan direkt och drog på oss en utvisning. Så vill man inte börja. Det tog mycket energi. Kalmar hade en växel till och satte lite mer press på oss.

– Vi slutade lira och blev för passiva i den tredje perioden. Vi höll inte i pucken på ett lika bra sätt som tidigare.

Trots den förändrade matchbilden var det Vimmerby som återtog ledningen efter 47:56. Målskytt: Mattias Wigley i powerplay.

– Vårt PP-spel har varit riktigt bra så här långt. Vi har hittat bra positioner för grabbarna som verkligen levererar. Wigley är riktigt vass framför kassen, säger Horsky.

Han hyllar även spelet i boxplay. Mot Kalmar drog Vimmerby på sig fyra utvisningar, utan att släppa in något baklängesmål.

– Att både powerplay och boxplay fungerar så bra ger en trygghet. Det är jätteviktigt.

Den här gången räckte det dock inte till tre poäng. En sen kvittering av bortalagets Robin Sundman tog matchen till förlängning och så småningom straffar. Där var det Jonas Nyman som avgjorde efter en elegant dragning.

– Jag är nöjd: Som sagt: andra och första perioden var bra, medan vi kan bättre i tredje, säger Phil Horsky.

Kalmar-tränaren Magnus Johansson var också hyfsat nöjd efter slutsignalen.

– Det känns bra att vi lyckades ta en poäng. Vi blev ganska tillbakatryckta i den andra perioden, sedan kom vi tillbaka och var det bättre laget i slutet, säger han.

Han retade sig lite extra på VH:s 3–2 mål som kom i powerplay.

– Vi hade pratat om deras powerplay och visste att den där varianten skulle komma. Vi är besvikna på att vi inte kunde avstyra det, säger Magnus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!