19 spelare testade negativt och kunde träna

Efter en vecka med nedstängd verksamhet var Vimmerby Hockey på is och tränade igen på måndagen. "Vi hade 17 utespelare och två målvakter och de såg ändå pigga ut på isen", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundh har hållit i det första träningspasset efter Vimmerby Hockey nedstängning på grund av coronafall.

Staffan Lundh har hållit i det första träningspasset efter Vimmerby Hockey nedstängning på grund av coronafall.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-17 18:08

Förra veckan drabbades Vimmerby Hockey av ett omfattande utbrott av covid-19. Verksamheten stängdes ned och matcher ställdes in. Nu ser man ut att ha fått smittspridningen under kontroll. På måndagen testades totalt 19 spelare.

– Samtliga lämnade negativa tester så vi kunde genomföra en träning med 17 utespelare och två målvakter. Förhoppningsvis kan ett par spelare till vara redo igen senare i veckan, säger Staffan Lundh som själv var en av dem kring laget som testade positivt förra veckan.

– Jag hade inga direkta symptom av sjukdomen och fick vara hemma ett par dagar och ta det lugnt. Det var lite ovant när man är van vid intensiteten under säsong.

Sedan tidigare är det klart att Vimmerby Hockeys match borta mot Nybro skjuts fram. 

– Vi har haft en dialog med Mikael Tisell (tränare i Nybro) och vi bestämde att vi får spela vid ett senare tillfälle. Vi ska snart ha ett nytt snack och bestämma datum, säger Vimmerby Hockeys klubbchef Morgan Persson

Hur det blir med mötet med Mariestad på lördag återstår att se.

– Lördagsmatchen ligger på programmet som det är nu. I det här läget får man ta mycket på uppstuds och anpassa sig. Vi får se hur det ser ut längre fram. Vi får försöka hålla oss friska och hoppas att motståndarlagen gör detsamma så att vi kan komma igång med matcher snart igen, säger Staffan Lundh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!