Så påverkas nästa speedwaysäsong av corona

Elitspeedway Sverige (ESS) har nu presenterat hur nästa säsong i BAUHAUS-ligan i speedway ändras på grund av coronaläget. Här får du en kort sammanfattning utav några av ändringarna.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-11-04 09:02

Nästa säsong kommer fortfarande att ha sex förare, där två ska vara svenskar. Det nya är att förare nummer sex och den frivilliga sjunde föraren måste vara svenskar med max 1,0 i ingångssnitt.

– Genom regeländringen för sexan och den eventuella sjuan säkrar vi dessa platser till svenska förare och möjliggör i praktiken för alla lag som vill och kan att köra med minst tre svenskar, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

En annan ändring till nästa säsong är att utländska förare måste ha kört minst två grundseriematcher för att få vara med i slutspelet.

Slutspelet kommer också att ändras tillbaka till tidigare modell där 1:an och 2:an i grundserien går direkt till semifinal, medan lag 3-6 kör kvartsfinal där 3:an väljer om man vill möta 5:an eller 6:an.

Stängd nedflyttning av sportsliga skäl kommer också att förlängas till säsongen 2022. 

Några ytterligare regler

- Truppen består av max 8 förare med snitt över 0,5

- Truppen ska vara registrerad senast 28/2

- 4 transferkort får användas från 15/4

- Justering av schemat så att alla förare startar på alla startbanor och med fasta startspår och hjälmfärger även i nomineringsheaten

- Toppning vid minst 8 poängs underläge till och med heat 14

- Snitten är fortsatt frysta från säsongen 2019.

- Taksnitt på 10,250 räknas på förare 1-6. Golvsnitt tillämpas inte

- Sex lag går till slutspel

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!