Så ser de lokala profilerna på fotbollsläget

Det råder stor ovisshet kring om den lokala fotbollen kan dra igång som tänkt om två veckor. Vi har kollat läget med ett par rutinerade profiler i de lokala lagen i fotbollsfyran.

Rickard Thuresson, VIF, Ola Lindblom, Gullringen och Anton Carlsson IFK Tuna delger läget i sina lag i fotbollsfyran.

Rickard Thuresson, VIF, Ola Lindblom, Gullringen och Anton Carlsson IFK Tuna delger läget i sina lag i fotbollsfyran.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-05-09 20:00

Vi har ställt tre frågor till spelare i Vimmerby IF, Gullringens GoIF och IFK Tuna. Notera att intervjuerna är gjorda innan Smålands Fotbollsförbund på måndagen gav besked om att sannolikt inte blir seriestart i maj.

1. Hur har försäsongen i pandemitider varit? 

2. Har ovissheten fått dig att överväga att lägga av?

3. Tror du att serierna kommer igång i maj?

undefined
Rickard Thuresson.

Rickard Thuresson, Vimmerby IF: 

1. – Det gått förvånansvärt bra. Vi har en ung trupp med många träningsvilliga spelare och tränarna Johan Karlsson-Törndahl och Patrik Gunnarsson är bra på hålla uppe motivationen i gänget. Vi har haft två uppehåll på grund av smitta i närheten av truppen, men annars har det fungerat bra.

2. – Klart att jag med ålderns rätt inte tycker att det är lika roligt att träna fyra gånger i veckan, men det är väldigt roligt att spela fotboll så jag har inga planer på att sluta nu. På den nivån vi spelar nu är det inte lika höga krav, så jag känner att det inte är några problem att hänga med.

3. – Jag har ställt in mig på seriespel om ett par veckor och hoppas verkligen att det blir så. Jag har väl inte så många säsonger kvar och det vore trist om det bara blev enkelmöten igen.

undefined
Ola Lindblom.

Ola Lindblom , Gullringens GoIF:
1. – Det kändes bra i början och det var mycket folk på träningarna. I takt med att seriestarten flyttades fram trappade folk av och nu har vi tagit ett frivilligt träningsuppehåll på två veckor för att undvika att bidra till smittspridningen. Det känns bra och kan göra att motivationen återvänder hos fler när vi kommer igång igen.

2. – Nej inte direkt. Jag tycker att det är skitkul med fotboll och känner ingen bristande motivation. 

3. – Det känns inte realistiskt. Jag tror det blir enkelserie och det känns inte lika kul.

undefined
Anton Carlsson.

Anton Carlsson, IFK Tuna: 

1. – Den har väl varit som alla andra bara att den varit lite långdragen. Matcher saknar man ju så klart. Man får göra det bästa av situationen!

2. – Nej, det känner jag inte utan jag är redo för en till säsong. Jag har tränat på så mycket jag kunnat och det är bra tempo och folk på träningarna. Det höjer suget ännu mer.

3. – Jag hoppas att de kommer släppa lite på det i maj. Dock tror jag inte de vågar så det kommer nog bli en enkelserie i år också. När det är enkelserie gäller det att vara på topp och ha bra form direkt eftersom det är så få matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!