Så ska Dackarna bygga för 2022: "Säkert lite nytt blod"

Det har gått en dryg vecka sedan Dackarna blev svenska mästare i speedway. Nu börjar arbetet inför nästa säsong, där målet återigen är att vara med och slåss om SM-bucklan. "Det är både min och styrelsens målsättning", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski, Tai Woffinden och Jason Doyle var Dackarnas stora stjärnor under guldåret 2021. Hur blir det år 2022?

Maciej Janowski, Tai Woffinden och Jason Doyle var Dackarnas stora stjärnor under guldåret 2021. Hur blir det år 2022?

Foto: Magnus Strömsten/Joakim Serrander

Speedway2021-10-15 12:00

Dackarna behövde vänta i nästan 15 år på att få titulera sig svenska mästare igen. Förra onsdagen fick man lyfta SM-pokalen i Eskilstuna och kröna en fantastisk säsong.

– Guldet hade större betydelse än vad jag kunde tro. Det är så många människor som kommit fram och gratulerat oss och det märks verkligen hur efterlängtat det var att vinna igen, säger Mikael Teurnberg, lagledare för Dackarna.

Arbetet inför säsongen 2022 är redan igång och det är Mikael Teurnberg som styr skeppet, åtminstone när det kommer till lagbygget. För tillfället är det ingen förare som står under kontrakt med Dackarna.

– Man har diskuterat med förarna lite löst under säsongen, men det gick liksom inte att löneförhandla mitt under brinnande slutspel. Det arbetet började i veckan, så nu är det vardag igen. Vi hoppas kunna landa en påskrift nästa vecka, säger Teurnberg, som ger sin syn på hur han vill se sitt lag kommande säsong:

– Vi vill behålla så många delar som det går. Sen är det inte säkert att alla vill köra en hel säsong i Sverige, så det kommer säkert komma in lite nytt blod. Och det är aldrig fel. Man kan inte bara gå på känslor, så det blir några nya ansikten i truppen. Vi ska också komma ihåg att det kan hända saker under en säsong, precis som det gjorde nu senast.

Dackarna hade en hel del stjärnglans under den gångna säsongen och kunde ställa upp med förare som Maciej Janowski, Jason Doyle och Tai Woffinden.

Hoppas ni ha ett lika slagkraftigt lag till nästa år?

– Absolut. Vi ska ha ett lag som ska vara med och slåss om medaljerna. Det är både min och styrelsens målsättning. Samtidigt vill vi också hitta guldägg, alltså förare som vi tror kan utvecklas och ta stora kliv.

För ett par veckor sedan blev det också klart att Målilla även det här året blir skådeplats för en deltävling i Grand Prix-serien. FIM och dess nya samarbetspartner Discovery Sports presenterade storslagna planer, som under en period på tio år ska föra in speedwayen i en ny modern era.

GP-serien innehåller tolv deltävlingar 2022 och Målilla kommer att hålla sin den 17:e september.

– Det betyder jättemycket. Det kommer att bli ett annorlunda upplägg, där Målilla som arrangör kommer ha betydligt mer ansvar än tidigare. Det blir mer fria händer, men också mer arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!