Så spelar Vimmerby Hockey Allettan

27 matcher fördelat på 14 hemma- och 13 bortamatcher inom loppet av knappt tre månader. Det ser det ut att bli för Vimmerby Hockey som inleder serien med bortamatch mot Skövde.

Vimmerby Hockey börjar Allettan borta mot Skövde och möter Karlskrona i hemmapremiären i andra omgången.

Vimmerby Hockey börjar Allettan borta mot Skövde och möter Karlskrona i hemmapremiären i andra omgången.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-27 12:30

Svenska Ishockeyförbundet har lagt ut ett preliminärt spelschema för Allettan Södra. Serien startar söndag den 5 december och då får Vimmerby Hockey åka till Skövde. Västgötarna kom femma i den västra grundserien och kan bli en lagom start för VH.

Hemmapremiären spelar sedan VH mot Karlskrona. De gulsvarta har dubbel anledning till revansch då eftersom KHK tilldömdes segern på W.O. i ena mötet i grundserien och när de möttes i Vimmerby vann Karlskrona.

Fem omgångar ska avverkas innan lagen får lite julledigt och får ladda om för en omgång i mellandagarna. Den 28:e december tar VH emot Väsby hemma. Därefter blir det ett nytt uppehåll för nyår innan spelet drar igång igen den 5:e januari.

Sedan blir det intensivt matchande med tre omgångar per vecka i regel. Serien avslutas den 2:e mars då Vimmerby har ett länsderby borta mot Kalmar på schemat. Ett möte mellan ettan och tvåan i den södra grundserien där en plats direkt in i Hockeyettans slutspels semifinal kan stå på spel.

Vimmerby Hockey fick en liten fördel då de har hemmamatch i 14 av de 27 omgångarna.

Så här ser premiäromgångarna ut i sin helhet:

Söndag 5 december:

Hanviken–Kalmar 

Nybro Vikings–Huddinge 

HC Dalen–Mariestad BoIS

Karlskrona–Väsby IK

Skövde–Vimmerby

Onsdag 8 december:

Kalmar– Skövde IK

Vimmerby–Karlskrona

Väsby IK–HC Dalen

Mariestad BoIS–Nybro Vikings

Huddinge–Hanviken

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!