Så tänker skolan inför avslutningen

Rektor Susanne Lindvall har beslutat att avslutningscermonier kommer att genomföras på Vimmerby Folkhögskola, men i begränsad omfattning.

Vimmerby 11 maj 2020 10:00

På Vimmerby Folkhögskola har undervisning skett på distans de senaste sju veckorna. När skolavslutningarna närmar sig har dock skolan tagit beslut om att eleverna ska få komma tillbaka och ta farväl av klasskamrater och lärare.

– Som läget är nu är det inte möjligt att ha någon stor avslutning. Vi har valt att istället för att ha avslutning som planerat den 4 juni kommer det att ske under hela den veckan mellan den 1 och 5 juni, säger rektor Susanne Lindvall.

Hur löser ni det praktiskt?

– Vi har ett dussintal klasser och tar in dem till skolan en åt gången. Elever och lärare får träffas klassvis och umgås och äta tillsammans ute med möjlighet att hålla rekommendationerna om distansering. Det är viktigt för framförallt avgångsklasserna att få en möjlighet att säga hej och tack till kamrater och klassföreståndare. Det är dock frivilligt att delta, säger Susanne Lindvall.

Hur har undervisning på distans fungerat för er?

– Förhållandevis väl ändå. Det är vissa kurser som inte har kunnat genomföras och vi har behövt ta in elever ibland i mindre grupper för att skriva prov till exempel. Sedan har det inte varit optimalt för en del elever på den allmänna kursen som är i behov av mer handledning på plats.

Trycket på ansökningar inför höstens utbildningar har varit högt så här långt.

– Det brukar vara så när lågkonjunktur med högre arbetslöshet är på gång att folk söker sig till utbildningar i högre grad, säger Susanne Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vimmerby

Maria kom in på sin drömutbildning i Vimmerby • "Det känns jätteskönt att börja plugga"

Vimmerby

Nytt besked om hösten för Vimmerby folkhögskolas nya musikalutbildning

Vimmerby

Tufft för skolan: "Vi kan inte fortsätta så här"