Så var första året för matbutiken: "Fått mycket stöd"

Ett år har gått sedan Henry Hahn tog över Totebo matbutik. Han berättar att samhället välkomnat honom, men att allt inte riktigt gått som han förväntat sig.

Henry Hahn driver sedan ett år tillbaka Totebo matbutik, och han trivs bra med det.

Henry Hahn driver sedan ett år tillbaka Totebo matbutik, och han trivs bra med det.

Foto: Ellinor Ljung

Totebo2021-06-19 16:00

– Jag har fått mycket hjälp från invånarna, speciellt den tidigare ägaren, berättar Henry Hahn.

Henry, som bor i Totebo, är ofta på plats i butiken. Det är fortfarande lite svårt med svenskan, men engelska fungerar bättre.

– Jag tycker mycket om det här samhället. De som jag träffat är vänliga, och de har varit väldigt förstående. Jag är tacksam gentemot dem, och jag trivs jättebra med att jobba här, säger Henry.

Enligt Henry Hahn har kommunen också varit väldigt stöttande, och bistått honom med entusiastisk vägledning.

– På det stora hela är vår situation relativt stabil. Men, det är fortfarande ett stort glapp mellan hur det ser ut nu och vad vi förväntade oss, säger Henry.

undefined
Det är utmanande och tufft att driva Totebo matbutik, men Henry Hahn är motiverad till att få det att fungera.

Att driva matbutiken är svårt. Henry driver en butik i Tuna också, ett samhälle med ungefär lika många invånare som Totebo. Men han säger att Totebobutiken inte går hälften lika bra som den i Tuna.

– Pandemin påverkar oss fortfarande en del, och kan vara anledningen till att det inte gått som förväntat. Kanske blir det bättre när den är över, säger han och fortsätter:

– Vi har börjat uppdatera anläggningen och vår utrustning. Förhoppningsvis kan det här skapa en bättre handelsmiljö. Det som är mest utmanande är att lära sig vad de som bor här behöver.

undefined
Henry Hahn tycker att lokalinvånarna givit honom ett varmt välkomnande.

Vad driver dig i ditt arbete?

– Det som driver mig främst är att jag måste jobba, jag hoppas kunna göra livet bättre genom hårt arbete. Men jag tycker också om att få nöjda leenden från kunder.

Karta: Totebo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!