Sänkte VH – följer med upp till Hockeyallsvenskan

Det är fortsatt intensivt i ishockeyns Silly Season. Bland annat har den tidigare Vimmerby Hockey-spelaren Kevin Karlsson förlängt sitt kontrakt med Troja/Ljungby.

Kevin Karlsson fortsätter i Troja.

Kevin Karlsson fortsätter i Troja.

Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Ishockey2021-05-20 12:25

* Backen Kevin Karlsson gjorde tio matcher för Vimmerby Hockey säsongen 18/19. När han mötte VH med sitt Troja/Ljungby i kvartsfinalen för drygt en månad sedan sänkte han VH med tre mål. Nu är det klart att Karlsson följer med Troja upp till Hockeyallsvenskan. 24-åringen har tecknat ett nytt ettårsavtal.

* För Tim Bothén är det ett annat öde som väntar. Den 21-årige backen blir inte kvar i Troja/Ljungby utan lämnar för Kallinge/Ronneby i den södra Hockeyettan. Där blir han lagkamrat med bland andra Vimmerbykillen Eddie Levin och förra säsongens poängkung i VH Jonas Nyman. 

* Kvalserielaget Mariestad gör sig av med sex spelare. Lukas Söderlund, Tobias Björklund, Liam Nilsson, Philip Elgeståhl, Oliwer Fjellström och Fredrik Granberg får alla lämna västgötarna. Däremot har man förlängt kontraktet med unge backen Simon Svensson.

* Kanadensaren Jack Thompson gjorde 18 matcher för Surahammar i Hockeyettan under den gångna säsongen. Nu har 19-åringen belönats med ett NHL-kontrakt med Tampa Bay Lightning.

* Den rutinerade tränaren Roger Melin, som har massvis av erfarenhet från Hockeyallsvenskan och SHL, kliver nu in i en Hockeyettan-klubb. Melin blir "senior advisor" till a-laget och juniorverksamheten i Wings HC Arlanda.

* Halmstad Hammers har säkrat upp Jacob Crespins tjänster till kommande säsong. Den talangfulle målvakten har kritat på ett nytt avtal med laget i södra Hockeyettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!