Säsongens första seger för RIF: "Onödigt spännande"

Åtta förluster i rad. Nu har Rimforsa IF satt stopp på den negativa trenden. Under söndagen tog de säsongens första seger genom att bortabesegra bottenkonkurrenten Fredriksdal med 2-1.

Rimforsa tog säsongens första seger.

Rimforsa tog säsongens första seger.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-26 18:51

Det var en oerhört viktig match på söndagen. RIF slåss om att hålla sig kvar i damernas division 2, och Fredriksdal är laget att slå för att lyckas med det. 

Inför mötet hade Rimforsa tagit noll poäng, medan Fredriksdal hade en. 

Det blev en match där RIF tog tag i taktpinnen direkt. Malin Stjärnborg gjorde 1-0 i mitten av första halvlek och Hanna Hellström utökade på straff precis innan paus. 

– Vi spelade bra och skapade mycket lägen i första halvlek. Det var flera lägen där vi misslyckades med sista passningen och så var deras målvakt väldigt duktig, säger RIF:s tränare Mats Andersson. 

I andra halvlek gjorde Fredriksdal 1-2, och då blev det spännande mot slutet. 

– Det var lite nervigt, men samtidigt släppte vi egentligen inte till några lägen mot slutet. De hade kanske ingen sån spelare som kan avgöra matcherna på egen hand, till skillnad från många andra lag vi har mött. 

Rimforsa höll sin ledning och vann matchen med 2-1. Tre oerhört viktiga poäng, och årets första seger i seriespelet. 

– Det kändes ovanligt (skratt). Nej, men det var jätteskönt. En riktig krigarvinst. Man såg på spelarna hur mycket de ville ta den här segern så vi kan hänga kvar, säger Mats Andersson. 

RIF är alltså uppe på säker mark nu, två poäng före Fredriksdal. Nu har Rimforsa IF en match kvar att spela, hemma mot Tranås-Torpa. Fredriksdal har två matcher kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!