Seriesegern är nära efter åttonde raka Tjustsegern

En poäng till är vad som krävs för att Tjust IF ska säkra seriesegern i division 2.

Tjust IF kan jubla efter åttonde raka segern och är ytterst nära seriesegern.

Tjust IF kan jubla efter åttonde raka segern och är ytterst nära seriesegern.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-09-26 16:00

Detta står klart sedan Tjust besegrats Madesjö IF på bortaplan med 2–0 på lördagseftermiddagen och därmed tagit åttonde raka segern.

Det enda laget som kan hindra Tjust från att vinna serien är IF Eksjö som har tre matcher kvar att spela medan Tjust bara har en match kvar att spela. Eksjö måste vinna samtliga sina tre matcher samtidigt som Tjust förlorar sin återstående match borta mot Vetlanda den 9 oktober om det inte ska bli serieseger för Tjust.

– En poäng räcker för att vi ska säkra seriesegern, men vi ska vinna sista matchen för det kommer bli för nervöst om vi skulle spela oavgjort, säger Tjusttränaren Joakim Krüger.

Den första halvleken mot Madesjö blev mållös, men det var Tjust som var det spelförande laget. Bästa läget att spräcka nollan hade Jennifer Ilhammar med ett ribbskott.

– Vi kände oss trygga i pausen och vi valde att flytta fram våra positioner i andra halvlek, säger Joakim Krüger.

Det blev Jennifer Ilhammar som spräckte nollan med ett kanonskott när hon gjorde 1–0 i 57:e minuten. Efter ledningsmålet hade Tjust bra kontroll på händelserna, men det var först i slutminuterna som segern kunde säkras definitivt när Hanna Nilsson svarade för målet som fastställde slutresultatet till 2–0.

– Hela laget svarade för en bra insats och vårt försvarspel var återigen bra. Vi har hållit nollan i fem av matcherna och har bara släppt in fyra mål, konstaterar Joakim Krüger.

Koggar: 3) Emma Åhberg, 2) Jennifer Ilhammar, 1) Hanna Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!