Skyttekungens svåra val: "Det är jämnt skägg"

Föga överraskande är lokalfotbollens skyttekung Anton Brorsson attraktiv för klubbar högre upp. Både Gullringens GoIF och Vimmerby IF visar ett konkret intresse för Södra Vi:s målfarlige anfallare. "Det känns nästan lyxigt att ha flera alternativ", säger han.

Anton Brorsson väljer mellan tre olika klubbar: Södra Vi IF, Gullringens GoIF och Vimmerby IF.

Anton Brorsson väljer mellan tre olika klubbar: Södra Vi IF, Gullringens GoIF och Vimmerby IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-11-17 16:05

Han kom tvåa i seriens skytteliga med 15 fullträffar den gångna säsongen. 2019 var han tia i skytteligan med elva mål och 2018 var han näst bäst av alla i serien med 14 baljor. Ni ser. 23-åringen är en pålitlig målskytt. Och de växer inte på träd som ni vet. När säsongen för Södra Vi:s del avslutades för drygt tre veckor sedan med kvalspel, kunde Brorsson konstatera att det förmodligen var hans bästa i karriären. 

– Jag kände att jag utvecklades och blev en bättre spelare. Jag tog för mig mer på planen. En stor del i det beror nog på att jag har kunnat träna ordentligt, säger Anton. 

Inför 2021 står hans val mellan tre klubbar i Vimmerby kommun: Södra Vi IF, Gullringens GoIF och Vimmerby IF. 

– Just nu vet jag faktiskt inte alls – och jag kan inte heller säga att det lutar mer åt någon av klubbarna i det här läget. Jag känner att jag inte kommer att ha för bråttom, utan det får ta den tid som krävs för att jag ska komma till ett beslut. När jag väl gör det, så ska det vara till hundra procent. 

Brorsson medger att det är mycket tankar som rör sig i hans huvud. 

– Ja, haha. Det är mycket funderande och det är också många som har åsikter om hur jag ska göra. Jag skulle säga att det är jämnt skägg mellan klubbarna. Det är självklart roligt att det finns ett intresse kring mig som spelare. När jag väl har bestämt mig, så är jag säker på att det blir bra oavsett vilken klubb jag nu väljer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!