Släpper ny poplåt på svenska: "Det här är mer jag"

Emanuel Boigs släpper ny musik – den här gången på svenska. "Jag hade tanken redan med min första singel, men sejfade lite."

Emanuel Boigs släpper sin nästa singel "Drömmare" inom kort. Den här gången har han valt att skriva på svenska.

Emanuel Boigs släpper sin nästa singel "Drömmare" inom kort. Den här gången har han valt att skriva på svenska.

Foto: Jacob Meijer

Mörlunda2021-04-09 12:00

Emanuel Boigs släppte sin första singel Missing you i augusti. Den blev snabbt spelad i radio.

– Det kändes väldigt speciellt. Och overkligt. Att få sin musik spelad i radio är ju inget man räknar med, utan det är en bonus, säger han.

16 april är det dags för 19-åringen från Mörlunda att släppa ny musik, "Drömmare", ytterligare en poplåt som är skriven och producerad med samma killar Viktor Söderholm och Adam Olofsson.

– Vi spelade in den och ytterligare en låt i Stockholm tidigare i år. Den andra, som också är en poplåt på svenska, planerar jag släppa i juni.

Varför blev det på svenska den här gången?

– Tanken fanns redan med den första låten, men då valde jag att sejfa eftersom den redan var påbörjad på engelska. Men nu kändes det rätt att testa något nytt och det var rätt val känner jag nu. Det produceras mycket bra svensk musik, men kanske inte jättevanligt att man gör exakt den här stilen av poplåt på svenska som kommer nu.

Vad tror du om förutsättningarna för "Drömmar"?

– Jag har en bättre känsla med denna, det är en uppgradering av allt produktionsmässigt. Och den nya låten är mer jag. Jag har hittat mig själv, i min stil och hunnit inse vilken musik jag vill göra, säger Emanuel. Jag tror den som hör låten också känner att det här är mer min stil.

Hur tänker du kring framtiden?

– Det här har gett mersmak. Jag tar studenten från Academy of Music and Business i Tingsryd och skulle gärna vilja jobba med musik vid sidan av, för att se om det går att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om