Efter vapenlarmet: "Finns inget som styrker brottet"

Ett bråk, med en befarad skottlossning, ledde i fredags till en stor polisinsats i Kisa. "Det finns inga bevis för att ett vapen avfyrats", säger förundersökningsledaren Lena Aslan.

Flera polispatruller larmades i fredags till en adress i Kisa, där en befarade skottlossning ägt rum. Nu meddelar polisen att de inte funnit några bevis för att ett vapen använts.

Flera polispatruller larmades i fredags till en adress i Kisa, där en befarade skottlossning ägt rum. Nu meddelar polisen att de inte funnit några bevis för att ett vapen använts.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Kisa2021-10-14 13:21

Under fredagseftermiddagen, vid 17-tiden den 9 oktober, larmades flera polispatruller från både Östergötlands och Jönköpings län till en adress i Kisa. En man i 20-årsåldern uppgav att en annan man, denne i 30-årsåldern, ska ha avfyrat ett vapen rakt upp i luften under ett pågående bråk. Ingen av de inblandade kom till skada och polisen grep inte heller, på plats, någon misstänkt.

En anmälan om framkallande av fara för annan upprättades senare under kvällen. Nu har polisen lagt ned förundersökningen.

undefined
Polisens förundersökningsledare Lena Aslan berättar att förhör och brottsplatsundersökning inte ger stöd åt den version av händelsen som uppges av 20-åringen.

– Det finns inte tillräcklig stödbevisning för att ett vapen har avfyrats så som målsägaren säger. Vi har genom förhör och en brottsplatsundersökning inte funnit något som styrker själva brottet, förklarar förundersökningsledaren Lena Aslan.

Vet ni vad det var som egentligen hände?

– Det var ett bråk mellan två personer. De träffades av en anledning och kom inte överens, svarar Aslan.

Handlade det om en uppgörelse av något slag?

– Eventuellt. De kom inte överens kring det de precis hade diskuterat och därför blev det som det blev.

undefined
I september inträffade en händelse, med ett befarat vapen, vid Kullaområdet i Kisa. Under utredningens gång har det konstaterats att det var ett vapenliknande föremål som använts.

Enligt polisen saknas det också oberoende vittnen till händelsen. De båda männens utsagor skiljer sig åt.

– Vi har förhört båda parterna och även sökt på platsen efter spår av en skottlossning. Som jag sa finns det ingen stödbevisning för att ett vapen faktiskt har avfyrats vid platsen, förklarar Aslan och fortsätter:

– Mannen i 30-årsåldern har inte gjort en "motanmälan".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!