Slutar som vd på Ljunghäll: "Det är en personlig sak"

Olle Björk slutar som vd för Ljunghäll AB efter bara nio månader på posten. Ett beslut som han själv har tagit.

Efter bara nio månader på posten som vd för det största  företaget i Vimmerby kommun väljer Olle Björk att sluta. Han säger att det främst beror på personliga skäl. Han säger inget mer om sin framtid än att han närmast ska ägna sig åt jakt.

Efter bara nio månader på posten som vd för det största företaget i Vimmerby kommun väljer Olle Björk att sluta. Han säger att det främst beror på personliga skäl. Han säger inget mer om sin framtid än att han närmast ska ägna sig åt jakt.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-08-27 14:51

– Det stämmer, bekräftar Olle Björk som tillträdde som vd för Ljunghäll AB i november förra året.

Hur kommer det sig att du slutar så snart?

– Det vill jag inte kommentera, det är en personlig sak, säger Olle Björk.

Under den korta tid han varit vd för Ljunghäll har företaget genomlevt en av de mest allvarliga kriserna i sin historia på grund av pandemin.

Har det på något sätt påverkat att du slutar?

– Det är klart att det har med det att göra. Men det är mer är mer personliga saker, än sånt som har med företaget att göra, företaget mår bra, säger han.

När Olle Björk lämnar posten träder Lars Hagelberg in tillfälligt i väntan på att ny permanent vd ska rekryteras. 

Han ger samma bild till bakgrunden av att Olle Björk slutar.

– Det är alltid synd när medarbetare och kollegor slutar. Sen får man ha förståelse för att människor går vidare. Personligen hoppar jag på utmaningen att försöka täcka upp nu tills vi har rekryterat en ny vd.

Lars Hagelberg instämmer också i att Ljunghäll mår bra i dag.

– Olle har tillsammans med oss alla gjort, lett och genomfört väldigt mycket bra aktiviteter som utvecklat oss framåt och i rätt riktning.

 Hur ser du på framtidsutsikterna?

– Det ser väldigt bra ut. Om vi tittar på marknaden är det i princip tillbaka som det var innan pandemin. Det var nog ingen som kunde förvänta en så snabb återhämtningen. Men det känns som att det generellt sett är så för hela AB Sverige, säger han.

När en ny vd är på plats vill Lars Hagelberg inte spekulera i. 

Karta: Metallfabriken Ljunghäll AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!