Södra Vi starkast i derbyt – han satte fyra mål

Södra Vi IF kom till derbyt hemma mot Storebro med en förlust i ryggen. Ändå var det SVIF som var hetast och som tog alla tre poäng, mycket tack vare en viss Anton Brorsson. "Vi trummar ner dem fullständigt i den andra halvleken", säger hemmatränaren Peter Magnusson.

Södra Vi IF firar ett av Anton Brorssons fyra (!) mål i segern mot Storebro.

Södra Vi IF firar ett av Anton Brorssons fyra (!) mål i segern mot Storebro.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-06-30 21:18

Södra Vi IF och Storebro IF bjöd knappast på något skönspel på UIfveskog. Matchen präglades mestadels av kamp och långa bollar – men det var Södra Vi som klarade av det bäst denna blåsiga tisdagskväll. 

Efter de första, mållösa 45 minuterna smällde det verkligen till. Storebros anfallare Jimmi Wickström fick en längre boll att jobba på, hann först och drog till med vänstern. Bollen borrade sig in bakom Pontus Holm i SVIF-målet. 

– Vi trodde hela tiden på att vi skulle vinna men deras mål var kanske en väckarklocka för oss, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson. 

Bara ett par minuter senare fick SVIF en straff, som Anton Brorsson såg till att placera in. Och strax därefter var det Brorssons tur igen, när han mycket påpassligt förvaltade en målvaktsretur. Trean skulle också komma, drygt kvarten senare. Den här gången på nick, efter ett fint inlägg från Mikael Hammarquist. 

Han var inte klar där, den gode Brorsson. I slutminuterna kom ett nästan identiskt inlägg in från högerkanten och återigen var han där med sin panna. 4–1 och saken var klar. De tre poängen stannade i Södra Vi.

– Jag tycker att vi trummar ner dem (Storebro) fullständigt i den andra halvleken och vi fortsätter med löpningarna som vi pratat om att vi måste göra. Vi måste alltid vara noggranna i allt vi gör, för går vi ner oss en liten procent så ger vi motståndarna chansen, säger Peter Magnusson, som var nöjd över segern och som berömde många i sitt lag:

– Jacob Almqvist gör ett jättebra inhopp. David Nilsson, Martin Brorsson och Fredric Carlsson gör det också jättebra, tillsammans med många andra. Och Anton (Brorsson) så klart.

Torbjörn Pettersson, tränare i Storebro IF, var inte lika nöjd efter matchen.

– Det var inget att snacka om och vi gjorde egentligen inget som vi pratade om att göra innan matchen. Ingenting stämde idag, säger han.

Vad sa ni inför matchen då?

– Att vi måste gå in i närkamperna ordentligt och se till att vi vinner duellerna – men vi tvekade för mycket och blev därför stressade när vi fick bollen. 

Storebro går nu till sommaruppehåll med en seger och en förlust i serieinledningen.

– Bortsett från den här matchen så tycker jag ändå att det ser bra ut. Vi har kontinuitet i startelvan och nu är det bara att glömma det här och ta nya tag, säger Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!