Södra Vi tvingas till drastisk åtgärd: "Stort manfall"

Kvällens förväntade toppmöte i division fem blir inte av. Södra Vi IF kommer inte till spel borta mot IFK Oskarshamn. "Det är bara att inse fakta, vi har för många spelare borta", säger tränaren Peter Magnusson.

Förra säsongen (bilden) möttes IFK Oskarshamn och Södra Vi i kvalet till division fyra. Fredagens match blir inte av, då Södra Vi tvingats lämna walk over.

Förra säsongen (bilden) möttes IFK Oskarshamn och Södra Vi i kvalet till division fyra. Fredagens match blir inte av, då Södra Vi tvingats lämna walk over.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-21 13:15

Förra årets serietvåa i femman, Södra Vi, tvingas lämna walk over. 

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har 15 spelare borta av olika anledningar. Det är skador, sjukdomar, jobb och skolor som ställer till det. Trots att vi trodde att vi hade en ganska så bred trupp, så räcker det inte till ändå. Vi får inte ihop det helt enkelt, säger Magnusson.

Han berättar vidare att de försökte få matchen flyttad till ett senare tillfälle, men så blir det alltså inte. 

– Oskarshamn gick inte med på det. Jag har inget att säga om det. Det är bara att respektera deras beslut. Och det är klart att det känns jobbigt och tråkigt för alla inblandade att det inte blir någon match. 

Södra Vi har inlett seriespelet med två vinster och två förluster. Nu får de även inkassera en tredje förlust.

Nästa fredag har Södra Vi hemmamatch mot Målilla. 

Är den matchen också i fara?

– Det hoppas jag inte. Förhoppningsvis är många av de som inte kunde vara med nu tillbaka då. Men alla kommer inte att vara det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!