Morgan persson om säsongen i stort och Allettan

Nu har vi bommat igen dörren till grundserien. Ni vet hur det slutade. VH kom tvåa efter att ha haft seriesegern som i en liten ask. Om en vecka tar vi det en nivå till: Allettan. Sporten fick en pratstund med klubbchefen Morgan Persson om vad som väntar och hur läget är med jakten på nya spelare.

Vimmerby Hockey slåss om seriesegern med tre omgångar kvar av grundserien. Sportchefen Morgan Persson tycker det är viktigt att nå den.

Vimmerby Hockey slåss om seriesegern med tre omgångar kvar av grundserien. Sportchefen Morgan Persson tycker det är viktigt att nå den.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-11-26 19:00

Först konstaterar Persson följande: 

– Vi har gjort det fantastiskt bra totalt sett. Att säkra en plats i Allettan i ett sånt pass tidigt skede och att spela den hockeyn som vi gjort är jag såklart jättenöjd med. Sen är det förstås en besvikelse att vi inte kunde ta hem seriesegern när vi hade ett sånt bra läge. 

För er som mot förmodan inte vet så hade VH tre poängs försprång inför den sista omgången, där Dalen väntade. Där blev det torsk med 2–6, samtidigt som Kalmar vände ett klart underläge till seger borta mot Mörrum. Det hårdsatsande Kalmarlaget smet förbi på mållinjen och stod till slut som slutsegrare, med samma antal poäng som Vimmerby, men med bättre målskillnad. 

– Möjligtvis att vi tappade i skärpa när det blev klart med Allettan. Det kändes inte som att vi hade samma fart och inte heller samma koncentration som innan, säger Morgan Persson och fortsätter:

– Dippen i slutet av grundserien är historia. Nu gäller det att blicka framåt och det är jäkligt roligt för grabbarna och för föreningen att vi är klara för Allettan ännu en gång. Det är långt ifrån en självklarhet i den här tuffa serien vi spelar i. 

Vimmerby Hockey har haft stora framgångar under Phil Horskys era. Om det fanns någon osäkerhet när nye Staffan Lundh i par med Nico Suretkin skulle ta över, så är den över sedan länge. Topplaceringen talar sitt tydliga språk. Spelet ett annat. 

– Vi ville fortsätta ha ett starkt försvarsspel när vi gick in i den här säsongen och även addera det med hitta en bättre offensiv. Just den balansen tycker jag har varit klockren och det var vi också tydliga med när vi skulle sätta lagbygget. Många spelare har haft en fin utveckling. Titta på en sån som bland andra Christian Lindberg.

Vad tycker du om upplägget i Allettan? 

– Mycket bra. Det är positivt med många matcher (27). Det kommer bli jämnt hela vägen och serien är otroligt tuff på förhand. I slutändan hade jag önskat att det hade varit fler lag än ett som tar steget upp i Allsvenskan. Det är inget vi kan påverka nu. 

Vad säger du om lagen i serien. Är det något som sticker ut?

– Lagen vi mötte i grundserien är bra allihop. Vi vet också att Mariestad alltid är vassa. Huddinge är ett klassiskt lag och Väsby har ett mycket bra lag. Det kommer inte bli några lätta matcher. 

Johan Schreiber och Noah Andersson lämnar laget. Hur nära är ni att hitta ersättare till dem?

– Vi har ett par spår som vi följer, men ingenting är klart. Vi ska komma ihåg att marknaden är extremt tom som det ser ut nu. I första hand ska vi få in två forwards. 

Du var i Finland på scoutingresa för en tid sedan. Är det aktuellt att få in en spelare därifrån?

– Det var givande att vara där och både se hockeyn som spelas och även knyta kontakter. Att hitta en spelare i Finland kan vara intressant, men vi vill gärna också få in något svenskt. 

Är det ett måste att få ersättare när Allettan börjar 5 december?

– Nej, det är det inte, men vi hoppas att det är klart nästa vecka. 

I skrivande stund är inte det preliminära spelschemat klart. Däremot är det fastlagt att VH kommer att få möta följande lag i Allettan: Kalmar, Nybro, Karlskrona, Dalen, Huddinge, Väsby, Mariestad, Skövde och Hanviken. 

Christian Lindberg är en av spelarna i VH som har imponerat mest så här långt.
Christian Lindberg är en av spelarna i VH som har imponerat mest så här långt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!