Stabil seger för VIF: "Bra chans på kvalplats"

Vimmerby IF:s herrar hakar på i toppen av division 4. På lördagen bortabesegrade de Tenhult med 4-0. "Sett till nittio minuter vinner vi rättvist", säger tränaren Johan Karlsson Thörndahl.

Vimmerby IF tog en ny seger i sin jakt på uppflyttning.

Vimmerby IF tog en ny seger i sin jakt på uppflyttning.

Foto: Maja Allvin

Fotboll2020-09-19 16:08

Det var inget snack. De tre poängen skulle hem till Vimmerby. I första halvlek tog VIF-herrarna tag i matchen tidigt och gjorde även två mål (Niklas Gunnarsson och Mohamed Jafr). 

– Det var en riktigt bra första halvlek. Vi låg rätt defensivt och hade bra, kontrollerat spel, tycker VIF-tränaren. 

Han säger att VIF hade en liten svacka i början av andra halvlek, men sedan spelade de av matchen på ett bra sätt. Joakim Storm gjorde 3-0 och mot slutet satte Ludvig Strömbom dit spiken i kistan, 4-0. En klar seger borta mot ett ganska tufft motstånd. 

– De är ganska jämna många av de här lagen i mitten. Det handlar om att vi måste göra det vi är bra på. Då vinner vi såna här matcher och kan vara med i toppen. 

Efter denna trepoängare har Vimmerby 21 poäng efter nio matcher. Johan Karlsson Thörndahl tror att det finns ganska goda chanser för laget att knipa åt sig kvalplatsen upp mot trean. 

– Om vi vinner resten av våra matcher tror jag vi har bra chans på kvalplats. Just nu känns Stensjön som största motståndaren sett till resterande spelschema. Det gäller att vi får andra resultat med oss också.

På fredag spelar Vimmerby IF derby mot Gullringens GoIF. En match som kan avgöra mycket. Därefter återstår serieledaren Hvetlanda GIF på bortaplan.

VIF-tränaren lyfter fram innermitffältet med Markus Ahl, Simon Larsson och Christian Simonsson, samt en av målskyttarna, Joakim Storm, för sina insatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!