Stadsbor jagar sommarboende i Hultsfred

Hultsfredsbostäder ökar i popularitet. "De fastigheterna vi får ut har aldrig sålts så fort som nu." menar mäklare Edyta Hammar.

"Idag är inte bara den röda stugan i skogen som gäller utan folk kan tänka sig även en villa som semesterboende." Mäklare Edyta Hammar berättar att det är ett högt tryck på fastigheter i Hultsfred.

"Idag är inte bara den röda stugan i skogen som gäller utan folk kan tänka sig även en villa som semesterboende." Mäklare Edyta Hammar berättar att det är ett högt tryck på fastigheter i Hultsfred.

Foto: Elin E Elmström

Hultsfreds kommun2020-07-05 08:00

 I följden av Covid-19 har efterfrågan på fastigheter ökat menar Edyta Hammar på Svensk Fastighetsförmedling. 

–Fastigheter överlag har blivit väldigt populärt och jag tror att det har att göra med Covid-19. Att många nu tänker om och vill köpa något i Småland istället för att åka utomlands. Jag har många från storstäderna som hör av sig, berättar hon.

Edyta Hammar menar att skillnaden i år är speciellt kännbar i Hultfreds kommun. 

– Vimmerby har alltid gått fort eftersom det där varit ett lägre utbud. Det jag har märkt nu är att Hultsfred blivit mer populärt och att fastigheterna säljs nästan lika snabbt här. Jämför man med flera år tillbaka kunde fastigheterna i Hultsfred stå i två år. Nu får vi många gånger bud redan innan visningarna och generellt tar det en till två veckorna sedan är de sålda.

Däremot matchas inte efterfrågan av utbudet. Enligt Svensk Mäklarstatistik ska 41 villor och fyra fritidshus sålts under de senaste tre månaderna i Hultsfreds kommun. 

–Vi har väldigt många som vill köpa men alldeles för få fastigheter att sälja, menar Hammar.

–Det blir ett bekymmer och jag tror att många som går i säljtankar tror att det inte går att sälja fastigheter i de här tiderna och avvaktar istället. Men det är snarare tvärtom, det är en extremt bra marknad nu med många som kommer på visningarna och budgivning på de flesta objekt. Och som jag har sagt till dem som frågat tidigare så har de som är köpstarka kapital oavsett coronan.

Karta: Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!