Stanna i Småland eller utlandsäventyr för Wahlberg

Emil Wahlberg var med och räddade IK Oskarshamn kvar i SHL, men kommer inte få förlängt kontrakt nästa säsong. Om han blir kvar i Småland eller om det blir ett äventyr utomlands är oklart. "Jag är öppen för det mesta", säger han.

Emil Wahlberg är stolt över att ha varit med och räddat kvar IK Oskarshamn i SHL. Kommande säsong väntar dock ett klubbyte.

Emil Wahlberg är stolt över att ha varit med och räddat kvar IK Oskarshamn i SHL. Kommande säsong väntar dock ett klubbyte.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-04-11 15:00

Det har gått en dryg vecka sedan det stod klart att IK Oskarshamn mot alla odds klarade sig kvar i SHL. Trots en säsong med en rekordlång förlustsvit på 16 nederlag i följd och en tung avslutning lyckades laget genom segrar mot bottenkonkurrenterna HV71 och Brynäs hålla sig kvar. Något som Emil Wahlberg är väldigt stolt över.

– Det är så jäkla skönt att vi lyckades. Både för föreningen som helhet och för oss som spelare, säger Emil Wahlberg.

undefined
Emil Wahlberg har spelat flera säsonger för Västerviks IK.

IK Oskarshamn var på väg ur SHL redan ifjol under sin debutsäsong i högsta serien, men räddades då kvar av att coronapandemin avbröt spelet och inga lag flyttades ned. Inför årets säsong var expertisen rörande överens om att smålänningarna skulle åka ur med dunder och brak.

Hur stor bedrift var det att hänga kvar i SHL när ni var så nederlagstippade?

– Det förstärker absolut prestationen. Ingen har trott på oss egentligen mer än oss själva och då är det extra skönt att få visa det och tysta alla kritiker.

Nu blev det alltså de klassiska klubbarna HV71 och Brynäs som fick spela om sin fortsatta existens i hockeyns finrum. Brynäs har kopplat grepp i den matchserien och leder 2–0 i bästa av sju.

– Båda lagen har stor press på sig och det blir skandal för dem som åker ur. Sett ur ett småländskt perspektiv ser jag hellre att HV71 hänger kvar, men det kommer att bli tufft, säger Wahlberg som även har sin favorit klar när det gäller SHL-slutspelet.

– Om jag tippar lagen som går till finalen blir det Rögle och Växjö med ett varningens finger för Leksand. Växjö är favoriter till slutsegern.

undefined
Emil Wahlberg fick sitt genombrott i Vimmerby Hockey.

Emil Wahlberg har ett förflutet i både Vimmerby och Västervik sedan tidigare och har följt lagens kvalspel med stort intresse. Det finns även en möjlighet att han kan hamna i någon av klubbarna till nästa säsong.

– Det enda jag vet är att jag inte kommer att få spela vidare i Oskarshamn nästa säsong. Vad det blir istället har jag lämnat över till min agent, säger Wahlberg som fyller 32 i augusti och känner att han har mycket kvar att ge innan det är dags att runda av karriären på isen.

Vill du bli kvar i Småland eller kan du tänka dig ett äventyr någon annanstans?

– Jag är öppen för det mesta. Hör någon utländsk klubb av sig kommer jag också att lyssna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!