Stark avslutning gav chans på ny titel

Jesper Svensson är klar för stegfinalen i Majortävlingen Tournament of Champions. En stark avslutning förde honom från sjunde till tredje plats i kvalet och en av fem som gjorde upp i finalen på söndags kvällen.

Tiofaldige PBA-vinnaren Jesper Svensson från Vimmerby är klar för ännu en stor final på söndag.

Tiofaldige PBA-vinnaren Jesper Svensson från Vimmerby är klar för ännu en stor final på söndag.

Foto: PBA

Bowling2021-02-27 09:13

Tournament of Champions är en av de mest prestigefulla tävlingar som finns på den amerikanska proffstouren och avgörs i Jupiter, Florida den här veckan med final som direktsänds i TV.

De 24 bästa spelarna tog sig vidare från kvalet. Under torsdagen och fredagen har dessa mötts i matchspel en mot en enligt principen alla möter alla. Jesper Svensson fick en svag start och tappade från femte till sjunde plats i torsdags. Tack vare en rejäl uppryckning under fredagens spel klättrade han upp till tredje plats till slut. 

Före sig i resultatlistan hade han Anthony Simonsen från USA samt Australiensaren Jason Belamonte som brukar benämnas som världens bäste spelare för dagen. Sean Rash från USA och kanadensaren Francois Lavoie är också med och gör upp i finalen där 100 000 dollar väntar till vinnaren.

För att vinna behöver Svensson tre raka segrar i finalen. Han får börja med att ta sig an vinnaren mellan Rash och Lavoie. Skulle det gå vägen väntar Jason Belamonte i nästa steg. Vinnaren i den kampen gör sedan upp med Anthony Simonsen om slutsegern. 

Jesper Svensson har vunnit majorn Tournament of Champions, där bara mästare får delta, som yngst någonsin år 2016. Den vinsten innebar i förlängningen att han fick ta emot Svenska Dagbladet pris: Lilla Bragdguldet, Årets nykomling på idrottsgalan. 

Se hur det gick i årets upplaga på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om