Stark tro – trots förlust: "Vi har stora möjligheter"

Den första kvartsfinalbataljen mellan Troja och Vimmerby blev lika tuff som förväntat. Ljungbylaget vann med 3–1 efter stor dramatik. "Vi har stora möjligheter att vända på det här", sa en optimistisk Phil Horsky efteråt.

Victor Romfors firar avgörande 2-1 för Troja fem minuter från slutet hemma mot VH.

Ishockey2021-04-06 21:39

Troja i ena ringhörnan. Vimmerby i den andra. Boxningstermer, visst. Det var lite åt det hållet faktiskt. Inte för att det var så mycket fighting, men de båda hockeylagen bjöd på en rejäl tvekamp i Ljungby Arena.

Hemmalaget allt som oftast som laget som gick på hårt framåt, Vimmerby som laget som försvarade sig väl mot attackerna och hittade blottor i Trojas försvar.

Det här var en match som kunde ha slutat precis hur som helst.

– Jag tycker att vi gör det bra. All credd till killarna som kämpade hårt, låg bra i skottlinjen och visade fin attityd, säger Phil Horsky.

Förstaperioden var jämn. De rödvita hade visserligen lite mer puck, men VH var helt tiden farliga i sina snabba omställningar. Första målet var snyggt, iscensatt av Oskar Lindgren och Anton Carlsson – slutfört av Jonas Nyman. Hans styrning från nära håll gick in bakom storspelande Wictor Ragnewall.

Kvitteringen kom i powerplay genom Jesper Emanuelsson.

Mittperioden blev ganska enahanda – och gick spelmässigt klart på poäng till Troja. Men...VH skapade ändå ett par riktigt vassa chanser (Jonas Nyman och Sebastian Vidmar).

– Det var en matchbild som är typisk här i Ljungby. De tryckte på, men vi försvarade oss jättebra.

Perioden slutade mållös och dramat fortsatte.

Vad sa ni till varandra inför den tredje?

– Vi trodde på det och vi hade en bra känsla. Det blev precis så som vi ville, säger Phil Horsky och syftar på att Vimmerby tog över spelmässigt och skaffade sig momentum.

Vimmerby hade flera kanonlägen att ta ledningen, men Ragnewall tog allt och lite till.

Hans målvaktskollega i VH, Tomas Rydén, var lika bra.

Med fem minuter kvar av matchen kom avgörandet. Efter en spelvändning placerade Victor Romfors in 2–1 för Troja via stolpen. I öppen kasse kom sedan 3–1 genom ikonen Daniel Karlsson Thörnros.

– Vi kan ta med oss mycket från den här matchen. Vi gör en bra insats och skapar mer än vad Troja gör. Vi har stora möjligheter att vända på det här och ser fram mot matchen på fredag.

Troja-VH 3-1

Första perioden: 0–1 (6.19) Jonas Nyman (Anton Carlsson, Oskar Lindgren, 1–1 (16.37) Jesper Emanuelsson (Måns Hansson, Victor Romfors), spel 5/5.

Tredje perioden: 2–1 (54.51) Victor Romfors (C-J Sjögren), 3-1 (59.56) Daniel Karlsson Thörnros)

Skott: 17-9, 11-5, 10-11.

Phil Horsky samlade sitt manskap för timeout i slutminuten och tog ut målvakten, men det slutade med 3-1 för Troja i tom bur.