Stor dramatik när VH föll i avgörande kampen mot Troja

Det började så bra. Men slutet blev bittert då Vimmerby Hockey trots tidig ledning med 2–0 fick se sig besegrat av Troja/Ljungby i kampen om platsen i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Troja jublar över mål mot VH.

Ishockey2021-04-10 18:07

Det var upplagt för en historisk afton där VH hade chansen att ta sig till kvalserien till Hockeyallsvenskan för första gången.

VH inledde övertygande och tryckte på i Trojas zon. Taktiken var att kasta in puckar och folk på mål och det var nära att resultera i ledningsmål flera gånger. Till sist gick det vägen då Oscar Gustafsson forcerade in 1–0 efter knappa sju minuter efter att Pierre Gustavsson och Josh Brittain gjort förarbetet.

Den flygande starten för VH blev ännu bättre efter elva minuter då laget fick power play och gjorde 2–0. Den giftiga formationen med Mattias Wigley, Jakob Carlsson och Anton Carlsson låg bakom målet där Wigley var sist på pucken.

Minuten senare drog Jakob Karlsson på sig en utvisning och Troja visade än en gång hur giftiga de är i spel fem mot fyra. Kevin Karlsson spräckte nollan för gästerna. Knappt två minuter senare fick VH-målvakten Tomas Rydén vittja nätet igen sedan Kevin Karlsson svarat för en mäktig soloprestation.

Tufft för VH i det läget som såg ut att ha kopplat ett rejält grepp om tillställningen.

Andra perioden bjöd på tightare spel. VH fick chansen i spel fem mot fyra efter sex minuter då gästerna var för många spelare på isen. VH var ytterst nära att ta ledningen, men fick inte till det ytterst viktiga målet.

Istället klev Kevin Karlsson fram tolv minuter in i perioden och noterade sitt tredje mål för kvällen och tunga 3–2 för Troja.

Tredje perioden bjöd på dramatik på hög nivå. Hoppet tändes för VH när lagets specielle målskytt i slutspelet Todd Winder kvitterade till 3–3 knappt sex minuter in på perioden. Glädjen blev dock kortvarig för i anfallet därpå återtog Troja ledningen efter att Karl Olofsson gjort 4–3.

Knappa tio minuter från slutet fick VH en gratischans att komma in i matchen igen. Troja fick en spelare nedtacklad vid sargen i egen zon och skrev förgäves på domaren efter utvisning. Det slutade med att en Trojaspelare istället fick matchstraff för osportsligt uppträdande och VH fick spela power play i fem minuter.

De hade dock svårt att komma till någon riktigt klar chans. Istället uppstod en ny omdiskuterad situation där domaren avvaktade länge med att blåsa. När signalen kom valde han att visa ut VH:s Johan Schreiber för slashing. En förseelse som också gav matchstraff och fem minuter i spel fem mot fyra för Troja.

Gästerna lyckades heller inte göra mål och VH fick någon minut på sig att kvittera. De tog ut målvakten, men lyckades inte få in pucken. Troja vann därmed med 4–3 och får chansen att kvala vidare mot allsvenskan.