Stora förändringar på Björkbacken

Anneli Rimås tar över som vd och Simon Johansson, som tidigare drev Smak by Simon, går in som ny kökschef när Björkbacken inför stora förändringar. "Det är ett förändringens år", menar vd Micael Glennfalk.

Stora förändringar införs hos Björkbacken. Under våren tar Simon Johansson och Mathias Ljung över ansvaret för restuarangen och Anneli Rimås tar över efter Micael Glennfalk som vd.

Stora förändringar införs hos Björkbacken. Under våren tar Simon Johansson och Mathias Ljung över ansvaret för restuarangen och Anneli Rimås tar över efter Micael Glennfalk som vd.

Foto: Daniel Söderqvist

Vimmerby2022-01-17 16:19

Simon Johansson tar från 1 mars över ansvaret för restaurangen på Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby då köksmästare Kjell Karlsson går i pension.

– Simon Johansson kommer tillbaka till Vimmerby och blir ny chef för restaurangen. Sedan kommer Mathias Ljung in som vice. Så vi har stora förutsättningar att få Vimmerbys bästa kök, säger Micael Glennfalk under måndagens presskonferens.

– Vi kommer förvalta och förädla det som Björkbacken byggt upp under många år. Vi ser till en början inga jätteförändringar menymässigt, berättar Simon Johansson.

Han fortsätter:

–Just nu känns det fantastiskt och det sa jag inte för ett år sedan. Efter Smak hade jag bestämt mig för att aldrig mer vara i en restaurang. Jag har fått många erbjudanden från olika håll men tackat nej till allt. 

Men tacka nej gjorde han inte när vice vd Anneli Rimås hörde av sig. Från första maj tar hon över efter Micael Glennfalk som vd. 

– Det känns jätteroligt. Vi har haft det som mål under en treårsperiod, där vi successivt jobbat för att skifta över. Jag är stolt över Björkbacken och ser framemot att få förvalta det. Sedan finns det alltid utvecklingspotential.

Bland annat kommer det att satsas mer på evenemang framöver. 

– Under hösten har vi haft stand-up, där det varit fullt och väntelista på de flesta kvällar. Så när restriktionerna släpper kommer vi att bjuda på mer krogkultur. Vi vill utveckla mat, evenemang och scen, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!