Straffdrama när VH vann – Nyman stor hjälte

Seger – igen. Vimmerby Hockeys positiva trend fortsätter. Det blev 4–3 mot Kalmar efter straffar. Det var Jonas Nyman som avgjorde på ett elegant sätt.

Ishockey2020-10-28 21:19

VH kom till onsdagens länsderby med tre raka segrar i ryggen: mot Hanhals, Mörrum och Borås. Nu är den segersviten uppe i fyra matcher.

Precis som väntat fick vi se en jämn och spännande match i Vimmerby ishall. Det var gästande Kalmar som hade ledningen efter den första perioden. När klockan stod på 17:55 placerade Linus Dahlstedt in 0–1 från nära håll. Om det var rättvist? Nej, inte alls. Så långt hade Vimmerby haft det mesta och bästa av spelet.

I flera byten hade hemmaspelarna bra snurr i offensiv zon. Det var Gustav Jansson som var närmast att göra mål. Han hade ett rappt skott, där pucken dansade på mållinjen innan Kalmar kunde rensa undan. Även Todd Winder hade ett bra läge i den första perioden, efter en fin framspelning av Pierre Gustavsson. Skotten var 15–5, vilket vittnar om att Vimmerby förde spelet. Samtidigt ska det sägas att Kalmar försvarade sig väl, med ett tajt och välorganiserat spel.

I den andra perioden var det Kalmar som hade de bästa chanserna inledningsvis. Den förre VH-spelaren Victor Crus-Rydberg kom helt fri med Tomas Rydén, men missade. Kort därefter hade bortalaget ett mycket bra powerplay där 0–2 hängde i luften.

Istället var det Vimmerby som fick utdelning efter 25:12. Målskytt: Pierre Gustavsson. VH kom i en snabb kontring, där Mattias Wigley osjälviskt spelade fram "PG". I bytet efter kom också 2–1. Det var Jonas Nyman som gav Vimmerby ledningen, efter en fin individuell prestation. Överlag var VH det klart bättre laget i den andra perioden. Skotten var 13–10.

Kalmar fick sedan en drömstart på tredje. Det hade bara gått 44 sekunder när Linus Dahlstedt kvitterade, med sitt andra mål för kvällen. Han stod helt omarkerad framför målet och avslutade säkert när chansen dök upp. 2–2!

Vimmerby återtog ledningen efter 47:56 – i powerplay. Som så många gånger förr var det Mattias Wigley som nätade, framspelad av Jakob Karlsson och Jonas Nyman.

Det såg länge ut att bli det avgörande målet, men Kalmar kom tillbaka ytterligare en gång. Med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid satte Robin Sundman 3–3. Sett till spelet i den tredje perioden var det fullt välförtjänt. Kalmar höjde sig flera nivåer och vann merparten av alla tekningar och närkamper. Skotten var 6–16.

Länsderbyt gick till förlängning och så småningom straffar. Där var det alltså Vimmerby som drog det längsta strået. Efter fem raka missar tog Jonas Nyman hjälterollen. Han lurade ner Andreas Henriksson i målet och satte pucken i nät. Mycket snyggt!

I nästa omgång, som spelas på söndag, har Vimmerby bortamatch mot Kallinge/Ronneby.