Straffvinst för Färjestad: "Mycket bättre nu"

Guldfavoriten Färjestad inledde SHL med förlust uppe i norr mot lika topptippade Luleå. När resan gick söderut lyckades laget bättre: 3–2-vinst efter straffar borta mot Växjö innebar två poäng med på bussen hem till Värmland. –Vi spelade mycket bättre nu än uppe i Luleå, säger Färjestads Daniel Viksten till C More.

Färjestads Daniel Viksten avgjorde straffläggningen mot Växjö.

Ishockey2020-09-24 21:52

Växjö–Färjestad var paret ut även i den märkliga slutomgången utan publik i våras. Men 50 åskådare samt en trumma på läktarplats höjde stämningen i arenan nu, jämfört med den gången.

Nu som då tog gästerna snabbt kommandot på isen. Efter en spelvändning krutade Daniel Viksten upp pucken i närmsta krysset bakom Växjömålvakten Erik Källgren – 1–0 till Färjestad efter endast en minuts spel.

Repade mod

– Bra fart genom mittzon, jag tycker vi gör en bra första period, sade Daniel Viksten, som gjorde mål även i premiären i Luleå, till C More i den första periodpausen.

Så långt såg allt bra ut för värmlänningarna. Men Växjö repade mod och höjde kvaliteten i sina ageranden på isen. En bit in i den andra perioden kom också ett kvitteringsmål av hemmalaget, signerat Richard Gynge.

– Första tio i andra perioden gör vi riktigt bra, sedan tappade vi lite, sade Gynge i den andra periodpausen.

"Krysset alltid ledigt"

Men Färjestad såg till att man fick tillbringa även den periodpausen i ledning. Målet kom i powerplay och prickades in av Jacob Peterson.

Växjö inledde den tredje perioden med att bosätta sig i anfallszon och till sist kunde inte Henrik Haukeland i Färjestads kasse hålla emot längre. 2–2-målet kom i powerplay och ännu en gång var Richard Gynge siste hemmaspelare att röra pucken innan den hittade in i nätmaskorna.

Spänningen höll sedan i sig ända tills Daniel Viksten satte det enda och avgörande straffmålet – två poäng till Färjestad och en till Växjö.

– Första krysset är alltid ledigt, kommenterade Daniel Viksten sitt säkra skytte i C More.