Strulig kväll för Dackarna slutade med seger

Det var en riktig strulig kväll på ovalen i Gislaved mellan Lejonen och Dackarna. Målillalaget vann med 50-40. ""Det känns jättebra efter allt strul", säger lagledare Mikael Teurnberg.

Luke Becker imponerade för Dackarna som dess värre fick Maciej Janowski skadad på slutet mot Lejonen.

Luke Becker imponerade för Dackarna som dess värre fick Maciej Janowski skadad på slutet mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-17 23:22

I solskenet i Gislaved var det match i Bahausligans tredje omgång. Dackarna kom dit som favoriter och fixade seger. Men vägen dit var kämpig. Inför matchen visste vi att Luke Becker skulle ersätta en GP-kvalande Rasmus Jensen. 

Första heatet började med en femetta till Dackarna signerad Janowski och Becker. Men redan efter andra heatet blev det stopp. Dels beodrades omstart men när den skulle genomföras behövde ambulanspersonalen på arenan hjälpa en civil på området. På grund av förarnas säkerhet lät man pausa tävlingen fram tills att sjukvårdspersonalen var tillgänglig för tävlingen igen. Detta resulterade i en 45 minuters avbrott. När tävlingen återupptogs så hade Dackarna poängövertaget mer eller mindre. Debutanten Becker gjorde det bra och vann många av sina heat. Jason Doyle radae också upp heatsegrar.

I tolfte heatet blev det fajt på ena långsidan mellan Berntzon och Janowski, de gasade på som bara den och Lejonföraren tryckte Janowski ut i staketet. Polacken blir liggandes och när han reste sig upp så har han märkbart ont. Detta är något som Mikael Teurnberg bekräftar i depåområdet. 

–  Han har ont i handen. Han skulle egentligen delta vid en tävling i Polen på fredag men så lär det inte bli, säger Teurnberg. 

Efter detta avbrott så vann Lejonen två heat och tog sin enda femetta till exempel. Men det femtonde och sista heatet efter en lång kväll på ovalen slutade oavgjort. Men alla förare som körde mer eller mindre under kvällen fick notera poäng. Såhär tänker Teurnberg om kvällens match. 

– Det var en strulkväll. Men vi vinner med tio poäng och tyvärr så skadar sig vår bästa förare Janowski sin hand. Men Luke Becker som gör sin första match i elitserien radar upp trepoängare efter varandra. Han visar att han är här för att stanna. Men en seger är alltid en seger även fast det bara blev tio poängs skillnad, säger Teurnberg.

Lagledaren för Lejonen Anders Fröjd var inte förvånad över utgången efter ett varv runt banan. 

– Vi visste ju på förhand att vi saknade en del killar men vi försökte ändå bjuda upp till kamp. Men Dackarna var bättre än oss, det är inget att diskutera, säger Fröjd. 

Om Janowski är med i nästa match mot Rospiggarna visar sig. Det är inget Dackarna kommer tvinga han till berättade Teurnberg.

Lejonen-Dackarna: 40-50

Lejonen: Krzysztof Kasprzak 16, Jaroslaw Hampel 8, Oliver Berntzon 6, Mathias Thörnbolm 5, Linus Eklöf 3, Casper Henriksen 2.

Dackarna: Jason Doyle 14, Luke Becker 12, Jacob Thorssell 9, Frederik Jakobsen 6, Maciej Janowski 5, Max Bogdanowicz 3, Avon Van Dyck 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!