Succén – leder sin klass i både MX- och Enduro-SM

Filip Bengtsson har verkligen hittat rätt i inledningen av säsongen. Efter helgens MXSM-tävling i Uddevalla leder Vimmerby MS-föraren sin klass där – men även i Enduro-SM.

Filip Bengtsson leverar i både motocross- och enduro-SM.

Filip Bengtsson leverar i både motocross- och enduro-SM.

Foto: Marcus Johannesson

Motocross2020-08-19 16:00

Det blev en dubbelseger för Filip Bengtsson, Vimmerby MS, i helgens deltävling av MXSM i Uddevalla. I klassen MX1 tog han två heatsegrar och full pott, vilket nu gör att han leder hela sin klass med tolv poäng. Det här var den första och näst sista deltävlingen av årets SM i motocross, som är kraftigt förkortat den här säsongen på grund av coronapandemin.

– Allt gick i princip som det skulle. Vi hade lite tekniska problem på morgonen men det var inget allvarligt och vi kunde lösa det, säger Oscar Blom, som var med i Uddevalla som mekaniker åt Bengtsson.

Som bekant så kör Bengtsson även enduro-SM den här säsongen. I den första deltävlingen, som kördes i Skövde i slutet på juli, stod han för ett imponerande resultat och gick upp i topp i sin klass även där. Det innebär att VMS-föraren nu leder sin SM-klass i både motocross och enduro. 

Den 12-13 september krockar dock den sista deltävlingen av motocross-SM (i Vissefjärda) med den andra deltävlingen av enduro-SM (i Vetlanda). 

– Det blir lite hektiskt där, men han (Filip) siktar på att kunna köra båda tävlingarna. Den i Vissefjärda är dagen innan den i Vetlanda, säger Oscar Blom, som tror att Bengtsson har stora chanser att ta hem allt:

– Han kör för att vinna, så det är inga konstigheter. 

Deltävlingen i Uddevalla fick för övrigt köras utan någon publik på plats.

– Det är helt odugligt, det blir ingen stämning. Men det är bara att gilla läget, säger Blom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!