Succén fortsätter för VH: "Jäkligt gött med tre poäng"

Seger i heta prestigemötet. Fortsatt serieledning och Vimmerby fortsätter att göra många mål. Klart att tränare Lundh är nöjd då: "Vi har fått en perfekt start", säger han efter 5–3-vinsten mot Tranås.

Fortsatt segerjubel för Vimmerby, som toppar tabellen.

Fortsatt segerjubel för Vimmerby, som toppar tabellen.

Foto: Albin Karlsson

Ishockey2021-10-15 23:20

De satt och småmyste i sitt kryp-in i innandömet i Vimmerby Ishall; huvudtränaren Staffan Lund och assisterande Nico Surenkin. 

Det hade gått en kvart efter att matchen mot Tranås var slut. På kontot kunde de räkna in en ny triumf. Den fjärde i ordningen – på fem matcher. 

– Känns bra och vi har ju faktiskt inte förlorat efter 60 minuter än, sa Lund belåtet och slängde en blick på kollega Surenkin. 

Vimmerby vann planenligt, får vi väl ända säga. Sett till tabellposition innan derbyt var VH klara favoriter. Ett favorittryck som de också pallade för. Med råge. 

Vimmerby gick till en välförtjänt ledning (1–0) efter första 20. Sen darrade det till en aning...

– Ja, de fick energi och var bra stundtals i mittperioden. De fick tryck på oss och kunde kvittera. Jag tycker ändå att vi kom tillbaka starkt  i slutet. 

En stor betydelse i det var att TAIF drog på sig många utvisningar. VH tackade och tog emot, var effektiva och gjorde ett par mål i numerärt överläge och fixade ett avgörande ryck. 

Ett par minuter in i tredje akten hade Vimmerby gått fram till 5–1.

– Jag tycker att vi driver matchen och det är skönt att vi gör det så bra i powerplay. Vi har även lyckats bra i boxplay och bara släppt in ett mål så här långt, säger Lund. 

Han pekar på följande viktiga detaljer till varför de vann:

• Effektiviteten i just powerplay

• Bredden i truppen

• Försvarsspelet och det hårda jobbet. 

Vimmerby toppar tabellen, men den tänkta bortamatchen mot Karlskrona på söndag lär inte bli av efter frågetecknen som finns kring Karlskronas tv-sändningar. 

– Vi får se hur det blir med den saken. Beslut tas i morgon (lördag), menar Staffan Lund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!