Svag offensiv insats av VH: "Det måste bli bättre"

Huddinges effektivitet i powerplay var en detalj som VH var medvetna om på förhand och som man var tvungna att se upp med under matchen. Ändå var det just två sådana mål som fällde Phil Horskys lag. "Vi måste vara smartare i de lägena", menar tränaren.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey fick åka hem tomhänta från Björkängshallen i Huddinge.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey fick åka hem tomhänta från Björkängshallen i Huddinge.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-01-13 21:57

Vimmerby Hockey hade fina minnen från Björkängshallen i Huddinge. För knappt ett år sedan var det just där som VH tog en stark seger och blev klara för Play Off 3.

I onsdagens Allettan-match skulle Huddinge få revansch. Även om det började bra med Mathias Wigleys ledningsmål så var det Huddinge som såg vassast ut. Björn Jonason, som gjort fyra säsonger i VH, satte kvitteringen i slutet på den andra perioden och Simon Wassberg gjorde 2–1 i början på den tredje. Det var också så matchen slutade. 

– Jag tycker det är en okej match från oss, men vi är inte uppe i den nivån vi kan vara uppe i. För att vinna i Huddinge så måste man komma upp i nivå, både individuellt och som lag, menar VH-tränaren Phil Horsky kort efter slutsignalen. 

Det var inte helt oväntat att Huddinge skulle göra åtminstone ett mål i powerplay. Laget hade över 40 procents effektivitet i grundserien och visade att den effektiviteten håller i sig i Allettan också. Faktum är att båda hemmamålen mot Vimmerby kom i powerplay. Jonasons 1–1-kasse kom i powerplay med 13 sekunder kvar av den andra perioden, och Wassbergs 2–1 kom efter fem minuter i den tredje i samma spelform. VH:s tolv utvisningsminuter blev kostsamma. 

– Utvisningarna kostade oss matchen. Vi måste vara smartare i de lägena. Jag tycker att vi gör det bra i boxen och gör det svårt för dem. Sen får vi svårt att komma ur zonen i den andra perioden och får delvis långa byten, vilket också leder till en utvisning i slutet på perioden, konstaterar Horsky, som vid ett par tillfällen hade heta diskussioner med domarna:

– De (domarna) tappade kontrollen i den andra och det var bara skrik från båsen. Man visste ingenting. Visst, de kan ta utvisningarna, men då måste det vara åt båda hållen.

VH gjorde överlag en blek insats offensivt och mäktade bara med 23 skott framåt. 

– Passningsspelet måste bli bättre. Det var för många passningar som inte satt på bladet. Vi lyckades inte slå deras press heller. Jag gillar vår förstaperiod, som är vår bästa. Där hade vi bra lägen, precis som i den tredje perioden, säger tränaren. 

Om han ändå ska ta med sig något positivt hem till Vimmerby så är det att målvakten Gustav Bågenvik, som gjorde sin andra match för säsongen, visade att han vill fajtas om startplatsen i kassen. När Huddinge hade ett massivt tryck i den andra perioden så stod han emot (nästan) allt. 

– Han var jättebra. Han gav oss en chans att vinna, berömmer Horsky. 

Om han får chansen från start mot Mariestad redan på fredag är inte helt säkert. VH får i alla fall då en chans att studsa tillbaka snabbt.

Huddinge–Vimmerby 2–1

Målen: 0–1 (03:36) Mattias Wigley (Johan Schreiber), 1–1 (39:47) Björn Jonasson (spel 5 mot 4), 2–1 (45:41) Simon Wassberg (Spel 5 mot 4).

Skotten: 43-23.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!